Felpss turpina krāt olimpiskos zeltus! Jau trešais Rio un 21. karjerā
Maikls Felpss turpina pārrakstīt olimpisko spēļu vēsturi.
2016. gada 10. augusts, 09:30

Felpss turpina krāt olimpiskos zeltus! Jau trešais Rio un 21. karjerā

Jauns.lv

ASV komanda ar tās spožāko zvaigzni Maiklu Felpsu sastāvā pirmdien izcīnīja zelta medaļu Riodežaneiro olimpisko spēļu 4x200 metru stafetes peldējumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

ASV komandas sastāvā šajās sacensībās bez Felpsa piedalījās arī Raiens Lohte, Konors Dvaiers un Tounlijs Hāss, bet finišu šie peldētāji sasniedza pēc septiņām minūtēm un 0,66 sekundēm.

Sudraba godalgu šajā disciplīnā pirmdien ieguva Lielbritānija, atpaliekot aptuveni 2,5 sekundes, kamēr bronza tika Japānai.

Zīmīgi, ka vien īsu brīdi pirms dalības stafetē Felpss bija saņēmis savu zelta medaļu par uzvaru 200 metru tauriņstila peldējumā. Iepriekš viņš palīdzēja ASV komandai uzvarēt arī 4x100 metru brīvā stila stafetē.

Karjeras laikā peldētājs Felpss, kuram Riodežaneiro ir piektās olimpiskās spēles, ticis pie 25 olimpiskajām medaļām, izcīnot 21 zelta, divas sudraba un divas bronzas godalgas. Viņš ir arī olimpiskajiem čempiona tituliem bagātākais planētas sportists.

Pēc 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm Felpss paziņoja par karjeras beigām, taču pēc pāris gadiem mainīja savas domas un uzstādīja mērķi piedalīties Riodežaneiro Olimpiādē.

Tikmēr 200 metru kompleksajā peldējumā sievietēm jau savu trešo zeltu šajās olimpiskajās spēlēs izcīnīja Ungārijas sportiste Katinka Hosu, kura finišēja pēc divām stundām un 6,58 sekundēm, kamēr otrajā vietā bija britu peldētāja Šivona Marī O'Konora.

Iepriekš 27 gadus vecā Hosu bija uzvarējusi arī 400 metru kompleksajā distancē un 100 metru peldējumā uz muguras.

Savukārt pie bronzas tika amerikāniete Maja Dirado, kura pirms tam šajās olimpiskajās spēlēs ieguva sudrabu 400 metru kompleksajā peldējumā.

Tikmēr 200 metru brīvā stila distancē sievietēm arī pie savas otrās zelta medaļas otrdien tika amerikāniete Keitija Ledeckija, kura finišu sasniedza pēc vienas minūtes un 53,73 sekundēm, sasniedzot jaunu valsts rekordu. Viņa par 0,35 sekundēm apsteidza zviedrieti Sāru Šēstremu, kamēr trešā bija austrāliete Emma Makkeona.

Zīmīgi, ka 200 metru brīvais stils ir 19 gadus vecās Ledeckijas vājākā disciplīna. Iepriekš viņa bija uzvarējusi arī 400 metru brīvā stila peldējumā.

Ledeckija šajās olimpiskajās spēlēs plāno startēt arī 800 metru brīvā stila distancē un viņa var kļūt par pirmo sportisti kopš 1968.gada, kura brīvā stila individuālajās distancēs izcīnījusi trīs olimpiskos zeltus.

LETA/Foto: Sputnik/Scanpix/LETA