Izcilākais Rio basketbola mačs. Argentīna trillerī sāpina mājiniekus. FOTO
Tik emocionālu basketbolu nemaz tik bieži negadās redzēt.
2016. gada 13. augusts, 23:07

Izcilākais Rio basketbola mačs. Argentīna trillerī sāpina mājiniekus. FOTO

Jauns.lv

Pie ļoti smagas uzvaras Riodežaneiro olimpisko spēļu basketbola turnīra apakšgrupas cīņā sestdien tika Argentīna, kas principiālā cīņā otrajā pagarinājumā ar 111:107 (28:19, 16:33, 23:20, 18:13, 10:10, 16:12) pārspēja principiālo pretinieci Brazīliju.

Argentīnas izlasē 37 punktus iemeta pieredzējušais Andress Nočioni, kuram arī 11 atlēkušās bumbas, savukārt ar 33 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Fakundo Kampaco. Tikmēr Brazīlijai ar 24 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Nene.

Šo maču krietni labāk iesāka Argentīnas izlases basketbolisti, kuri dažu minūšu laikā iekrāja desmit punktu pārsvaru (24:14), tomēr Brazīlijas trumpis bija lieliski aizvadītā otrā ceturtdaļa, ko izdevās uzvarēt ar 17 punktu pārsvaru. Otrā ceturkšņa laikā brazīlieši spēja atspēlēties ne tikai no 11 punktu deficīta, bet 22 sekundes pirms lielā pārtraukuma jau atradās vadībā ar 52:42. Šī mača gaita bija izlīdzinājusies, ko apliecināja arī otrais puslaiks, kad Argentīnas vienība spēja pietuvoties un arī izvirzīties vadībā.

Tiesa, spēles beigu daļā veiksmīgāk spēlēja Brazīlijas izlase, un Nene pēc veiksmīga uzbrukuma guva divus punktus un panāca jau 83:75. Tobrīd līdz pamatlaika beigām bija atlikušas divas minūtes un 41 sekunde, taču nākamajos uzbrukumos Argentīna guva piecus punktus pēc kārtas, samazinot starpību līdz viena tālmetiena tiesai.

Kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas 22 sekundes, divus soda metienus trāpīja Argentīnas basketbolists Kampaco, samazinot deficītu līdz minimumam (82:83). Pēcāk abus "sodiņus" iemeta arī brazīlietis Marselinju Huertašs, bet 3,8 sekundes līdz beigām izmisīgu tālmetienu raidīja Nočioni, panākot izlīdzinājumu - 85:85. Pēdējais uzbrukums piederēja Brazīlijai, taču to mājinieki neizmantoja.

Pēcāk sekojošajā papildlaikā Brazīlija pamanījās iegūt sešu punktu pārsvaru (94:88), taču to nosargāt nespēja, un argentīnieši panāca neizšķirtu. Rezultātam esot 95:95, pēdējā uzbrukuma tiesības piederēja Argentīnai, bet Manu Džinobili izpildītais divpunktu metiens līdz ar beigu signālu nebija sekmīgs. Līdz ar to sekoja otrais pagarinājums, kurš šoreiz sešu punktu pārsvaru ieguva jau argentīnieši, turklāt Kampaco 45 sekundes pirms beigām iemeta divus soda metienus un panāca 108:105.

Brazīlijas valstsvienība samazināja rezultāta starpību līdz diviem punktiem (107:109), turklāt 3,8 sekundes pirms beigām argentīnietis Karloss Delfino neiemeta divus soda metienus. Uzreiz pēc tam atlēkušo bumbu savāca Džinobili, pret kuru tika pārkāpti noteikumi. Pieredzējušais basketbolists realizēja abus soda metienus un nodrošināja Argentīnai uzvaru.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar trim uzvarām trīs spēlēs ir Lietuva, kamēr tikpat panākumu četrās cīņās ir Argentīnai. Horvātija trīs spēlēs tikuši pie divām uzvarām, kamēr tai ar vienu panākumu seko Spānija. Mājiniece Brazīlija ieguvusi vienu uzvaru četros mačos, kamēr Nigērijas izlase cietusi neveiksmes visās trīs cīņās.

Tikmēr A apakšgrupā līdere ar četrām uzvarām četrās spēlēs ir ASV, kam ar trim panākumiem seko Austrālija un Francija. Šīs trīs izlases ir nodrošinājušas vietu olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā. Serbija un Venecuēla savukārt guvušas pa vienai uzvarai, kamēr zaudējumus visās četrās cīņās piedzīvojusi Ķīna.

Olimpiskajā turnīrā 12 komandas sadalītas divās apakšgrupās pa sešām katrā. Katras grupas četras labākās izlases sasniegs ceturtdaļfinālu.

LETA/Foto: Reuters, AFP/LETA/Scanpix; EPA/LETA