Citi sporta veidi
2011. gada 11. septembris, 23:17

Spānis Kovo triumfē "Vuelta Espana" daudzdienu velobraucienā

Jauns.lv

Spānijas riteņbraucējs Huans Hosē Kovo ("Geox-TMC") svētdien triumfēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" noslēguma kopvērtējumā.

Pirms pēdējā, 21.posma Kovo bija 13 sekunžu pārsvars pār Kenijā dzimušo Lielbritānijas riteņbraucēju Kristoferu Frūmi no "Sky Procycling" komandas. Tā kā 95,6 kilometrus garais pēdējais posms tika aizvadīts pa līdzenu distanci, tajā bija grupas finišs un situācija kopvērtējumā nemainījās.

Madridi pirmais sasniedza slovāks Peters Sagans ("Liquigas-Cannondale"), kurš pirmais bija finišējis arī sestajā un 12. posmā. Savukārt pārējās vietas uz posma goda pjedestāla ieņēma itāļi Daniele Benati ("Leopard Trek") un Alesandro Petaki ("Lampre-ISD").

Tikmēr Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins ("Cofidis, Le Credit En Ligne") šajā posmā finišēja lielajā grupā, ieņemot 53. vietu.

Noslēguma kopvērtējumā Kovo par 13 sekundēm apsteidza Frūmi, bet trešajā vietā ierindojās Frūmes tautietis un komandas biedrs, trīskārtējais olimpiskais čempions Bredlijs Viginss, kurš līderim zaudēja minūti un 39 sekundes.

Līdz šī gada sacensībām 30 gadus vecā Kovo labākais finišs "Vuelta Espana" velobrauciena noslēguma kopvērtējumā bija desmitā vieta.

Savukārt Saramotins kopvērtējumā ieņēma 166. vietu starp 167 sacensības beigušajiem sportistiem. Viņš Kovo zaudēja piecas stundas 18 minūtes un 22 sekundes.

Kā ziņots, neviens Latvijas riteņbraucējs "Vuelta Espana" velobraucienā nebija startējis kopš 2002.gada, kad 95.vietā kopvērtējumā ierindojās Andris Reiss.

"Vuelta Espana" šogad nepiedalījās titulētais Spānijas riteņbraucējs Alberto Kontadors no "Saxo Bank Sungard" komandas.

28 gadus vecais Kontadors šogad triumfēja "Giro d'Italia" velobraucienā, tomēr par to samaksāja "Tour de France" sacensībās, kurās kopvērtējumā ierindojās tikai piektajā vietā, uzvaru izcīnījušajam austrālietim Keidelam Evansam zaudējot gandrīz četras minūtes.

LETA