Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Igaunijas futbola rekordists no Latvijas mēģinās tikt otrās Bundeslīgas klubā
Futbols

Igaunijas futbola rekordists no Latvijas mēģinās tikt otrās Bundeslīgas klubā

Jauns.lv

Latvijas futbolists Aleksandrs Čekulajevs, kurš ar 46 vārtiem sasniedzis jaunu Igaunijas čempionāta rezultativitātes rekordu, uz pārbaudes laiku pievienojies Vācijas otrās bundeslīgas pastarītei Duisburgas MSV, vēsta vienības oficiālā mājaslapa.

Igaunijas futbola rekordists no Latvijas mēģinās t...
Par Aleksandra Čekulajeva pakalpojumiem interesējas arī citi Vācijas otrās Bundeslīgas klubi.
Par Aleksandra Čekulajeva pakalpojumiem interesējas arī citi Vācijas otrās Bundeslīgas klubi.

Tikmēr populārā mājaslapa "transfermarkt.de" min, ka par Latvijas futbola pakalpojumiem interesi izrāda vēl divas Vācijas otrās bundeslīgas kopvērtējuma lejasgala komandas - "Ingolstadt 04" un "Karlsruher". Portāla vērtējumā Čekulajevam gan neesot lielas iespējas noslēgt līgumu ar kādu no šīm vienībām.

MSV komandas galvenais treneris Olivers Reks uzsvēris, ka gūt 46 vārtus vienā sezonā ir jāmāk arī Igaunijā, izceļot Latvijas futbolista vārtu gūšanas momentu realizācijas spējas.

Iespējams, ka Čekulajevs tiks izmantots vienā no komandas pārbaudes spēlēm, bet iespēja ar viņu noslēgt līgumu tiks izskatīta tuvāko pāris dienu laikā.

Kā zināms, Čekulajevs Narvas "Trans" komandas rindās, kuru pārstāv arī latvietis Aleksandrs Abramenko, Igaunijas čempionātā izcīnīja trešo vietu un tiesības nākamajā sezonā spēlēt UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

Sezonas gaitā Čekulajevs guva 46 vārtus, savu tuvāko sekotāju apsteidzot par 24 gūto vārtu tiesu.

Jau tad, kad Čekulajevs septembra beigās guva savus 42. vārtus, viņš sasniedza jaunu Igaunijas čempionāta rezultativitātes rekordu.

Kā ziņots, 2007.gadā Čekulajevs ar 51 precīzu sitienu "Auda" komandas sastāvā kļuva par Latvijas pirmās līgas rezultatīvāko spēlētāju. Pēc tam viņš spēlējis jau "Jūrmala" komandā un Čehijas trešās līgas vienībā Nāhodas "Deštne", bet pērn pārstāvēja Islandes trešās līgas komandu Oulafsvikas "Vikingur".

Vācijas otrās bundeslīgas kopvērtējumā "Karlsruher" un MSV komandas pašlaik ieņem attiecīgi 14. un 16. vietu, kamēr "Ingolstadt 04" atrodas pēdējā, 18.pozīcijā.

LETA/Foto: mesterharmas.blog.hu