Futbols
2011. gada 13. novembris, 18:09

Latvijas futbola virslīgā iekļūst Kauguru JPFS/"Spartaks"

Jauns.lv

Vietu nākamās sezonas Latvijas virslīgas futbola čempionātā svētdien nodrošināja Kauguru komanda JPFS/"Spartaks", kas pārspēlēs var vietu valsts spēcīgāko klubu sabiedrībā pārspēja "Olimps" komandu.

Svētdien abu vienību atbildes spēlē Slokā JPFS/"Spartaks" uzvarēja ar rezultātu 2:0 (1:0), kas divu maču summā tai nodrošināja panākumu ar kopējo rezultātu 4:1.

Pēc pirmā puslaika rezultāts bija 1:0 JPFS/"Spartaks" komandas labā, kuru rindās ar atkārtotu sitienu pretinieku vārtsargu pārspēja Konstantīns Budilovs.

Spēles 48.minūtē par pārkāpumu savā soda laukumā uz "Olimpa" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru precīzi realizēja mājinieku kapteinis Pāvels Skalenko, panākot 2:0.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā tikšanās reizē ceturtdien Rīgā ar 2:1 uzvarēja JPFS/"Spartaks".

Līdz ar to JPFS/"Spartaks" nākamajā sezonā spēlēs virslīgas čempionātā, bet "Olimpam" paredzēta sacenšanās pirmās līgas čempionātā.

Zīmīgi, ka šosezon jau divas Jūrmalas komandas spēlēja virslīgas čempionātā, tāpēc JPFS/"Spartaks" nākamajā sezonā kļūs par trešo.

Kā ziņots, "Olimps" ar sešiem punktiem 32 mačos virslīgas čempionāta sezonu noslēdza pārliecinošā pēdējā, devītajā, vietā, bet JPFS/"Spartaks" pirmajā līgā ar 52 punktiem 24 spēlēs ierindojas otrajā vietā to komandu konkurencē, kas nav virslīgas dublieres.

Pirmajā līgā uzvarēja un vietu nākamās sezonas virslīgas čempionātā nodrošināja "Metta"/LU komanda.

LETA