Kobe Braients pēc šķiršanās varētu zaudēt pusi sava īpašuma
Basketbols
2011. gada 24. decembris, 15:09

Kobe Braients pēc šķiršanās varētu zaudēt pusi sava īpašuma

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Lakers" superzvaigzne Kobe Braients tuvākajā laikā varētu šķirties no savas sievas Vanesas.

Tomēr Braientu ģimenei nav noslēgts laulības līgums, kas nozīmētu, ka Kobem varētu nākties zaudēt pusi no saviem iespaidīgajiem īpašumiem.

Vanesa Braienta šķiršanās prasību iesniedza pirms nedēļas, tomēr vēl piektdien izklaides ziņu vietne TMZ.com vēstīja, ka Kobe nav atmetis cerību glābt laulību un šajā jautājumā lielu lomu varētu nospēlēt abu divas meitas.

Aprēķināts, ka Kobem Braientam pašlaik pieder 150 miljoni dolāru (80,7 miljoni latu) un juristi jau pasteigušies komentēt, ka šķiršanās gadījumā savam nodrošinājumam, kā arī bērnu atbalstam Vanesa varētu saņemt vismaz 75 miljonus dolāru.

Pagājušajā sezonā Kobe Braients ar 24,8 miljoniem dolāru (13,3 miljoniem latu) bija vislabāk apmaksātais NBA spēlētājs. Pagājušajā gadā viņš pagarināja līgumu ar "Lakers" komandu par 83,5 miljoniem dolāru.

Kobes un Vanesas laulība ilgusi desmit gadus. Šajā laikā skaļākais skandāls izskanēja 2003.gadā, kad "Lakers" zvaigzne bija krāpis savu sievu ar Kolorādo viesnīcas darbinieci un tika apsūdzēts par seksuāla rakstura uzbrukumu.

Vanesa Braienta pēc privātdetektīva nolīgšanas aprēķinājusi, ka laulības laikā viņas vīram bijusi tuvība ar 105 citām sievietēm, dzeltenajai presei pastāstījis kāds tuvs Vanesas draugs. Gada laikā basketbolists sievu esot krāpis vismaz desmit reizes.

33 gadus vecais Braients, kurš "Lakers" spēlē visu savu profesionālo karjeru kopš 1996.gada, piecas reizes kļuvis par NBA čempionu, divreiz atzīts par NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, bet vienreiz saņēmis arī sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu.

Regulārajā čempionātā Braients vidēji guvis 25,3 punktus un izcīnījis 5,3 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas cīņās Braienta kontā vidēji bija 25,4 punkti un 5,1 bumba zem groziem.

Jau vēstīts, ka NBA sezonas sākumu aizkavēja lokauts. Jaunajai sezonai bija plānots sākties 1.novembrī, tomēr tagad pirmie mači tiks aizvadīti 25.decembrī. Saspiestā grafikā katra komanda aizvadīs pa 66 mačiem.

LETA/Foto: Bulls Press