Citi sporta veidi
2012. gada 14. marts, 13:07

Ventspilī notiks starptautisks ielu kultūras, sporta un mūzikas pasākums "Ghetto Games"

Jauns.lv

Ventspilī no 29.jūnija līdz 1.jūlijam pirmo reizi Latvijā notiks starptautisks ielu kultūras, sporta un mūzikas pasākums „Ghetto Games festivāls Ventspilī".

Pašvaldības kapitālsabiedrība Olimpiskais centrs "Ventspils" pavēstīja, ka pasākums 14 sporta veidos pulcēs 1500 dalībnieku no visas Eiropas.

"Ghetto Games" festivāls ir iecerēts kā nozīmīgākais ielu sporta un mūzikas notikums Latvijā. Festivālā 90% veidos sportiskās aktivitātes, kurās piedalīties aicinās sportistus un komandas no visas Eiropas. Tas būs pirmais šāda mēroga pasākums Baltijas valstīs, informēja pasākuma rīkotāji.

Trīs dienas ikvienam interesentam būs iespēja vērot vai sacensties starptautiskās BMX frīstaila, MTB frīstaila, ekstrēmās skrituļslidošanas, skeitborda, basketbola, futbola, ielu vingrošanas, deju, velotriāla, veikborda, kaitborda, sērfa, snovborda, frīstaila slēpošanas sacensībās un paraugdemonstrējumos. Būs iespēja arī piedalīties dažādās meistarklasēs pie pasaules līmeņa sportistiem.

Līdztekus sportiskajām aktivitātēm Ventspils Piedzīvojumu parkā paredzēti arī dažādi mūzikas pasākumi, no kuriem vērienīgākais būs "Red Bull Tour Bus" jauno mūziķu koncerts kopā ar Latvijā jau zināmiem māksliniekiem, kas speciāli šim pasākumam būs sagatavojuši arī kādu jaunu un pārsteidzošu kompozīciju.

Lai izcīnītu vietu uz šā muzikālā autobusa skatuves, jaunie mūziķi jau no aprīļa interneta vietnē "redbull.lv" varēs pieteikties "Red Bull Tour Bus" konkursa atlases kārtām Jelgavā, Liepājā un Rīgā.

Festivāla norisi Ventspilī pašlaik ir iecerēts dalīt četrās aktivitāšu zonās – Piedzīvojumu parkā, piejūras teritorijā, Katoļu ielas futbola stadionā un vasaras skeitparkā.

Pasākuma organizētāji uzsvēra, ka vērienīgākā daļa gaidāma skeitparka sacensībās, kur savu meistarību demonstrēs BMX, skeitborda un "inline" sporta veidu pārstāvji no 15 valstīm. No latviešu sportistiem favorīti būs viens no labākajiem Eiropas skeitbordistiem ventspilnieks Madars Apse un jūrmalnieks Nils Jansons, kurš februārī izcīnīja otro vietu pasaules prestižākajās skrituļslidošanas sacensībās "Winterclash".

BNS