Basketbols
2012. gada 18. maijs, 19:32

Latvijas otrai basketbola izlasei zaudējums pirmajā pārbaudes spēlē Ķīnā

Jauns.lv

Latvijas otrā basketbola izlase galvenā trenera Ainara Bagatska vadībā piektdien piedzīvoja zaudējumu savā pirmajā pārbaudes spēlē Ķīnā, kad ar 51:66 piekāpās Ķīnas otrai izlasei.

Kā vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS), Ķīnas otrā izlase speciāli izveidota, lai gatavotos 2016.gada olimpiskajām spēlēm.

Latvijas vienības rindās rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Kristers Zeidaks, deviņus punktus iekrāja Māris Ziediņš, bet ar septiņiem punktiem izcēlās Pāvels Pastušeņa.

"Spēlēja divas līdzīgas komandas, bet ķīnieši izmantoja auguma pārsvaru - vienībā deviņiem spēlētājiem bija virs 2,03 metriem," citēts Bagatskis. "Bija situācijas, kuras neizmantojām. Par turnīra nopietnību liecina tikko uzceltā jaunā basketbola zāle, bet uz pašu maču bija ieradies Jao Mins."

Kopumā Ķīnā Latvijas komandai plānotas deviņas spēles. Nākamajā mačā sestdien Latvijas vienība tiksies ar ASV otro izlasi.

Kā ziņots, Latvijas komandas sastāvā turnīriem Šanhajā, Vujangā un Vandžou iekļauti jaunatnes izlašu kandidāti, kā arī gados jauni spēlētāji no Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubiem un ASV augstskolām. Visus Latvijas komandas ceļa un dzīvošanas izdevumus sedz Ķīnas Basketbola federācija.

Visos trijos turnīros piedalīsies Ķīnas, ASV un Nīderlandes komandas. Katrā pilsētā komandas sacentīsies apļa turnīrā, aizvadot pa trim spēlēm.

Latvijas otrā izlase pirmo reizi tika izveidota 2001./2002.gada sezonā, bet līdz šim pēdējo reizi tā vienkopus savākta 2009.gadā.

Iepriekš 13 spēlēs Latvijas otrās izlases sastāvā piedalījušies 40 basketbolisti. No viņiem 22 pēc tam valstsvienības sastāvā spēlējuši Eiropas čempionātā.

Latvijas otrās basketbola izlases sastāvs dalībai pārbaudes turnīros Ķīnā: Žanis Peiners, Mārcis Vītols (abi - "Latvijas Universitāte"), Ingus Jakovičs, Toms Leiteris, Pāvels Pastušeņa (visi - "Liepājas Lauvas"), Kaspars Vecvagars ("KK Baltai, Lietuva), Edgars Štelmahers ("Rīga"/DSN), Oskars Virsis ("Valmiera"), Edvards Bagatskis ("Floridas Gaisa akadēmija", ASV), Oto Ošenieks (Minesotas universitāte, ASV), Kristers Zeidaks (Misisipi Štata universitāte, ASV), Māris Ziediņš ("Valmiera").

LETA