Basketbols
2012. gada 20. maijs, 15:03

Latvijas otrā basketbola izlase pārspēj Nīderlandes otro izlasi

Jauns.lv

Latvijas otrā izlase (Latvija-2) Ķīnas turnejas trešajā spēlē Šanhajā ar 72:62 pārspēja Nīderlandes otro izlasi, un pirmajā turnīrā izcīnīja trešo vietu, informēja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Rezultatīvākais uzvarētāju komandā ar 21 punktu bija Kaspars Vecvagars.

''Divas pirmās spēles nav palikušas bez sekām – jūtamies aizvien pārliecinošāk, uzlabojas savstarpējā sapratne,'' saka komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis. ''Pretiniekiem bija fiziskais pārspēks un arī lielāka pieredze, taču mēs kontrolējām spēli un pirmo puslaiku beidzām ar deviņu punktu pārsvaru. Pēc lielā pārtraukuma gan neizmantojām labas iespējas atrauties vēl tālāk un nīderlandieši to izmantoja. Uz brīdi pat atdevām vadību, taču spējām savākties, koriģēt spēles gaitu un galotnē tomēr salauzām pretiniekus.''

''Kopumā pirmajās trijās spēlēs priecējis tas, ka, par spīti sāncenšu fiziskajam pārspēkam, esam aizsardzībā noturējušies zem 70 ielaisto punktu robežas. Uzbrukums uzlabojas, tiesa, ir spēlētāji, no kuriem tiek gaidīts vairāk. Iespējas tiek dotas visiem. Patīkami, ka veidojas labs kolektīvs – rezervisti aktīvi dzīvo līdz tiem, kuri atrodas laukumā,'' secina treneris.

Par pirmo vietu cīnīsies Ķīnas otrā izlase un ASV komanda. Otrdien sāksies otrais turnīrs, kura pirmajā kārtā Latvijas vienība spēlēs ar Ķīnas otro izlasi.  

Latvija-2 no 18. līdz 28.maijam piedalās triju pārbaudes turnīru seriālā Šanhajā, Vujangā un Vandžou. Latvijas komandas sastāvā iekļauti jaunatnes izlašu kandidāti, kā arī gados jauni spēlētāji no Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubiem un ASV augstskolām. Visus Latvijas komandas ceļa un dzīvošanas izdevumus sedz uzaicinātāji – Ķīnas Basketbola federācija.

Pārbaudes spēle:

* Latvija-2 - Nīderlande-2 72:62 (41:32)

Latvija: Kaspars Vecvagars 21, Māris Ziediņš 11, Oto Ošenieks 10, Mārcis Vītols 9, Edgars Štelmahers 8, Toms Leiteris 5, Žanis Peiners 4, Pāvels Pastušeņa 2, Kristers Zeidaks 2.

BNS