Latviju Eiropas čempionātā vieglatlētikā pārstāvēs 21 sportists
Ineta Radeviča.
Citi sporta veidi
2012. gada 18. jūnijs, 08:50

Latviju Eiropas čempionātā vieglatlētikā pārstāvēs 21 sportists

Jauns.lv

Latvijas vieglatlētikas izlases rindās šomēnes gaidāmajā Eiropas čempionātā startēs 21 sportists, apstiprinājusi Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Kopējā apstiprināto kandidātu sarakstā iekļauti 22 uzvārdi, taču šķēpmetējs Ēriks Rags tajā iekļauts tikai rezervista statusā. Viņš sacensībās piedalīsies, ja tajās kaut kādu iemeslu dēļ nevarēs startēt Vadims Vasiļevskis, Zigismunds Sirmais vai Ainārs Kovals.

Bez vīriešu šķēpmešanas Latviju trīs sportisti pārstāvēs arī sieviešu tāllēkšanas sacensībās, kurās startēs Ineta Radeviča, Lauma Grīva un Māra Grīva, un šķēpmešanā sievietēm - Madara Palameika, Līna Mūze un Sinta Ozoliņa- Kovala.

Tikmēr pa diviem sportistiem no Latvijas piedalīsies septiņcīņā sievietēm (Laura Ikauniece un Aiga Grabuste) un tāllēkšanā vīriešiem (Elvijs Misāns un Jānis Leitis).

Tāpat Eiropas čempionātā startēs Latvijas 4x100 metru vīriešu stafetes komanda, kurā iekļauti seši sportisti - Elvijs Misāns, Ronalds Arājs, Jānis Leitis, Sandis Sabajevs, Ņikita Paņkins un Jānis Mezītis.

Arājs startēs arī individuālajās 100 metru sprinta sacensībās, bet Leitis bez dalības stafetes skrējienā un tāllēkšanā piedalīsies ar 400 metru skrējiena sacensībās.

Vēl Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs Poļina Jeļizarova (3000 metru šķēršļu skrējiens), Igors Sokolovs (vesera mešana), Dmitrijs Jurkevičs (1500 un 800 metru skrējieni) un Māris Urtāns (lodes grūšana).

Šīgada Eiropas čempionāts vieglatlētikā notiks no 27. jūnija līdz 1.jūlijam Helsinkos.

LETA / Foto: EPA/LETA