Cīkstonei Grigorjevai zaudējums olimpisko spēļu ceturtdaļfināla cīņā
Anastasija Grigorjeva olimpiskajās spēlēs ir spiesta startēt pret četrus kilogramus smagākām sāncensēm nekā ierasts.
Citi sporta veidi
2012. gada 8. augusts, 16:51

Cīkstonei Grigorjevai zaudējums olimpisko spēļu ceturtdaļfināla cīņā

Jauns.lv

Latvijas cīkstone Anastasija Grigorjeva trešdien piedzīvoja zaudējumu Londonas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā sacensībās svara kategorijā līdz 63 kilogramiem, noslēdzot dalību šajā Olimpiādē.

Aizvadītajā cīņā Grigorjeva ar rezultātu 1-3 piekāpās Batsetsegai Soronzonboldai no Mongolijas.

Lai Latvijas sportiste nokļūtu "zaudētāju zarā" un turpinātu sacensības par bronzas medaļu, mongolietei pusfinālā bija jāpieveic divkārtējā olimpiskā čempione šajā svara kategorijā Kaori Ičo no Japānas.

Tomēr šī cīņa noslēdzās par sliktu Grigorjevai, jo uzvaru ar 3-0 svinēja Ičo, kura ir arī septiņkārtējā pasaules čempione.

Pirmajā trešdaļā Ičo tika pie punkta tikai desmit sekundes līdz beigām, bet otrajā trešdaļā japāniete tika pie četriem tehniskajiem punktiem, kas ļāva triumfēt cīņā ar 3-0.

Līdz ar to Grigorjeva noslēdza dalību Londonas olimpiskajās spēlēs.

Kā ziņots, kvalifikācijas kārtā Grigorjevai nebija jāstartē, bet astotdaļfinālā viņa ar rezultātu 3-1 pieveica Jeļenu Sergeju Pirožkovu no ASV.

Ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm Grigorjeva nopelnīja maija sākumā, kad izcīnīja otro vietu noslēdzošajās Londonas Olimpiādes kvalifikācijas sacensībās.

Ikdienā 2010.gada Eiropas čempione un šī gada Eiropas vicečempione Grigorjeva startē svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, tomēr tā nav iekļauta olimpisko spēļu programmā. Citās Olimpiādes atlases sacensībās Grigorjeva startēja svara kategorijā līdz 55 kilogramiem, bet, tā kā pirms tam traumu guva kategorijā līdz 63 kilogramiem startējošā Laura Skujiņa, maijā viņa varēja pamēģināt spēkus augstākajā kategorijā.

Latviju Londonas olimpiskajās spēlēs pārstāvēs arī brīvā stila cīkstonis Armands Zvirbulis, kurš startēs svara kategorijā līdz 84 kilogramiem.

LETA/Foto: AFP/LETA