Hokejs
2012. gada 12. novembrī, 07:08

Lielbritānijas hokejisti - Latvijas pretinieki Soču olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā

Jauns.lv

Par Latvijas hokeja izlases pēdējo pretinieci februārī Rīgā paredzētajā Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra izšķirošajā kārtā svētdien kļuva Lielbritānija.

Lielbritānijas hokejisti - Latvijas pretinieki Soč...

Savās pirmskvalifikācijas apakšgrupās svētdien uzvaras garantēja Lielbritānija, Ukraina un Nīderlande, bet briti uz Rīgu dosies, jo ir otrā augstākā pasaules rangā no šīm vienībām.

Lielbritānija piedalījās kvalifikācijas turnīrā Japānā. Turnīra pirmajā mačā tā pēcspēles metienu sērijā piekāpās Dienvidkorejai, bet turpinājumā pārspēja Rumāniju un Japānu, kas ļāva izcīnīt uzvaru grupā.

Ukrainas hokeja izlase sacentās savās mājās. Sākotnēji tā sagrāva Spāniju un Igauniju, bet pēdējā mačā pārspēja arī otro reālāko pretendenti Poliju, ko trenē slavenie krievu speciālisti Igors Zaharkins un Vjačelavs Bikovs.

Tikmēr Ungārijā notikušajā pirmskvalifikācijas turnīrā dramatisku uzvaru izcīnīja Nīderlande, kas izšķirošajā mačā ar 7:6 pēcspēles metienu sērijā pieveica mājiniekus. Trešo vietu šajā turnīrā ieņēma Lietuva.

Līdz ar to izšķirošajā kvalifikācijas kārtā no 7. līdz 10.februārim "Arēnā Rīga" Lielbritānija par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un Latviju.

Ukraina dosies uz Dāniju, kur spēkosies ar mājiniekiem, Baltkrieviju un Slovēniju, savukārt Nīderlande Vācijā bez vietējās valstsvienības spēlēs arī ar Austriju un Itāliju.

Olimpiādei kvalificēsies šo trīs grupu uzvarētāji.

Soču olimpiskajās spēlēs 12 komandas tiks sadalītas trijās apakšgrupās no kurām katras grupas divas labākās vienības un divas labākās trešo vietu ieguvējas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

A grupā spēlēs Krievija, Slovākija, ASV un vājākā no kvalifikāciju pārvarējušajām vienībām, B grupā sacentīsies Somija, Kanāda, Norvēģija un kvalifikācijas otrā vienība, bet C grupā cīnšies Čehija, Zviedrija, Šveice un no kvalifikācijas komandām rangā visaugstāk esošā komanda.

LETA