2012. gada 22. decembrī, 17:14

Soms Jalonens atlaists no "Torpedo" galvenā trenera amata

Jauns.lv

Kontinentālas hokeja līgas (KHL) klubs Ņižņijnovgorodas "Torpedo" no galvenā trenera amata sestdien atlaidis somu speciālistu Kari Jalonenu, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Soms Jalonens atlaists no "Torpedo" galvenā trener...

Par komandas galvenā trenera pienākumu izpildītāju kļuvis Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienību Ņižņijnovgorodas "Čajka" vadošais Vjačeslavs Rjanovs.

Jalonens "Torpedo" komandu vadīja otro sezonu. Pagājušajā sezonā Ņižņijnovgorodas klubs Gagarina kausa pirmajā kārtā septiņu spēļu sērijā pieveica Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", bet izstājās Rietumu konferences pusfinālā, kurā piekāpās nākamajai līgas čempionei Maskavas "Dinamo".

Savukārt šosezon "Torpedo" ar 46 punktiem 34 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Jalonens profesionālā spēlētāja karjeras laikā divas sezonas pavadīja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet Somijas izlases rindās aizvadījis deviņas spēles, 1986.gada pasaules čempionātā tiekot pie bronzas godalgām.

Savukārt trenera karjeras laikā viņš vadījis tādus Somijas augstākās hokeja līgas - "SM-liiga" - klubus kā Turku TPS, Oulu "Karpat" un Helsinku IFK (HIFK).

Jalonens kļuvis par desmito atlaisto KHL treneri šosezon.

Zīmīgi, ka Rjanovs vien piektdien tika apstiprināts par MHL izlases galveno treneri gaidāmajā Ziemeļamerikas tūrē, tomēr tagad viņš atsaukts no šīs komandas.

Līdz ar to divu dienu laikā MHL izlasei "Krasnije zvezdi" nācās nomainīt otro galveno treneri. Sākotnēji no pienākumiem personisku iemeslu dēļ atteicās Igors Gorbenko, kura vietā stājās Rjanovs, bet par viņa palīgu kļuva MHL Sacensību daļas direktors Igors Romašins.

Savukārt tagad pēc Rjanova aiziešanas par galveno treneri kļuvis Romašins par kura palīgu kļuvis amerikāņu tiesnesis Pols Stjuarts, kurš ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) konsultants.

Kā ziņots, "Krasnije zvezdi" komandas tūrē pa Ziemeļameriku iekļauti arī komandas "Rīga" uzbrucēji Miks Lipsbergs un Juris Upītis, kā arī Voskresenskas "Himik" komandā spēlējošais Latvijas uzbrucējs Kirils Tambijevs.

Tūrē vienībai paredzēts aizvadīt sešas spēles.

LETA