2013. gada 28. janvārī, 22:08

Tambijevs rezultatīvs piektajā MHL spēlē pēc kārtas

Jauns.lv

Ar rezultativitāti piektajā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mačā pēc kārtas pirmdien izcēlās Latvijas uzbrucējs Kirils Tambijevs, palīdzot Voskresenskas "Himik" komandai ar 4:1 (2:0, 0:0, 2:1) izbraukumā pārspēt Baltkrievijas klubu Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik".

Tambijevs rezultatīvs piektajā MHL spēlē pēc kārta...

Tambijevs 49.minūtē ar rezultatīvu piespēli palīdzēja savam komandas biedram Artjomam Fjodorovam izvirzīt "Himik" vadībā ar 3:0. Tāpat Latvijas uzbrucējam šajā mačā divas soda minūtes.

Pēdējās piecās spēlēs Tambijevs jau atzīmējies ar vieniem gūtajiem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt šīs sezonas 38 spēlēs Tambijevs tagad guvis 16 vārtus un veicis 27 rezultatīvas piespēles.

Otrdien abas komandas sacentīsies atkārtoti. "Dinamo-Šiņņik" vienību vada Latvijas speciālists Aleksandrs Beļavskis, un tā ir viena no galvenajām Latvijas komandas "Rīga" pretiniecēm par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Tikmēr piektajā MHL mačā pēc kārtas pirmdien laukumā neizgāja Latvijas uzbrucējs Artjoms Dašutins, bet viņa pārstāvētā Balašihas MVD vienība ar 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:1) izbraukumā pagarinājumā piekāpās Mitišču "Atlanti" hokejistiem.

Rietumu konferences kopvērtējumā pēc šiem mačiem "Himik" ar 75 punktiem 51 spēlē pakāpās uz septīto vietu, bet MVD ar 73 punktiem 49 mačos atrodas desmitajā pozīcijā.

Savukārt Latvijas komanda "Rīga" ar 75 punktiem 50 cīņās pašlaik ieņem sesto vietu.

Šajā sezonā mainīta MHL čempionāta izspēles kārtība - 33 komandas sadalītas Rietumu (17 vienības) un Austrumu (16 vienības) konferencē. Turklāt regulārajā čempionātā vienības savā starpā sacenšas tikai konferences ietvaros, aizvadot četru apļu turnīru.

Šogad MHL A divīzijas Rietumu konferencē ir komandas ne tikai no Krievijas, Latvijas un Baltkrievijas, bet arī no Čehijas un Ungārijas.

LETA