Citi sporta veidi
2013. gada 27. februāris, 19:41

Šāvējam Vasermanim ceturtā vieta Eiropas junioru čempionātā

Jauns.lv

Latvijas šāvējs Emīls Vasermanis trešdien ierindojās augstajā ceturtajā vietā Dānijā notiekošā Eiropas junioru čempionāta sacensībās ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē.

Kvalifikācijas sacensībās Vasermanis tika pie 570 punktiem, kas ļāva uzrādīt ceturto rezultātu un iekļūt astoņu finālsacensību dalībnieku vidū.

Savukārt finālā Latvijas pārstāvis iekrāja 155,7 punktus, kas viņam deva ceturto vietu. No trešās vietas viņš atpalika par 20 punktu tiesu.

Par čempionu ar iegūtiem 199,5 punktiem kļuva itālis Dario di Martino.

Kvalifikācijas sacensības tikmēr nepārvarēja divi citi Latvijas pārstāvji. Lauris Strautmanis ar 568 punktiem ieņēma 15.vietu, bet Kristaps Smilga ar 564 punktiem ierindojās 21.pozīcijā 51 sportista konkurencē.

Komandu ieskaitē Latvijas pārstāvji, kuri visi ir Tukuma sporta skolas trenera Zigfrīda Markaiņa audzēkņi, ierindojās trešajā vietā aiz Krievijas un Ukrainas komandām.

Tas ir iepriekš nebijis sasniegums Latvijas šaušanas sporta veida vēsturē junioru vecuma šāvējiem.

Tāpat trešdien junioru konkurencē sacensībās ar pneimatisko šauteni desmit metru distancē startēja Latvijas pārstāve Dace Petrovska, kura kvalifikācijas sacensībās ieguva 406,3 punktus un ieņēma 50.vietu 73 sportistu konkurencē.

No astoņu spēcīgāko šāvēju grupas, kas turpināja sacensības, Petrovsku šķīra 5,3 punkti.

Eiropas čempionāts šaušanā Odensē ilgs līdz svētdienai.

LETA