KHL zvaigzne Mozjakins labo līgas rekordu vienā sezonā gūto vārtu ziņā
Sergejs Mozjakins un Magņitogorskas "Metallurg" arī šosezon ir starp galvenajiem favorītiem cīņā par Gagarina kausu.
Hokejs
2017. gada 19. janvāris, 23:57

KHL zvaigzne Mozjakins labo līgas rekordu vienā sezonā gūto vārtu ziņā

Jauns.lv

Pašreizējās Gagarina kausa īpašnieces Magņitogorskas "Metallurg" līderis Sergejs Mozjakins ceturtdien iemeta vienu ripu un laboja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) rekordu vienā sezonā gūto vārtu skaita ziņā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Metallurg", kas jau ir nodrošinājusi sev vietu izslēgšanas spēlēs, Austrumu konferences līderu duelī savā laukumā ar 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) uzvarēja Omskas "Avangard", revanšējoties par neveiksmi abu komandu trešdien aizvadītajā spēlē, kurā ar 5:3 uzvarēja "Avangard".

Mozjakins ceturtdien guva pirmos Magņitogorskas komandas vārtus, spēles 15.minūtē atklājot rezultātu, bet sezonā viņš ir izcēlies ar 37 precīziem metieniem. Uzbrucējs šajā mačā nopelnīja arī punktu par rezultatīvu piespēli.

Pirms divām sezonām 36 vārtus sezonā guva amerikānis Stīvs Mozess, kurš pārstāvēja Helsinku "Jokerit" vienību, tobrīd uzstādot jaunu līgas rekordu, kurš vēl pirms tam piederēja Mozjakinam un slovākam Marselam Hosam, kurš 2009./2010.gada sezonā Rīgas "Dinamo" rindās guva 35 vārtus, kamēr Mozjakins 35 ripas iemeta 2012./2013.gada sezonā.

Mozjakins Mozeesa rekordu atkārtoja pirms nedēļu, bet pēc tam divos mačos vārtus nespēja gūt, tomēr tagad rekords ir kritis.

"Metallurg" aizvadītajā spēlē 34.minūtē panāca 2:1 savā labā, bet mača izskaņā iemeta vēl divas ripas, vienu vairākumā, otru mazākumā un tukšos pretinieku vārtos.

Mozjakins, kurš ir vairākkārtējas iepriekšējo KHL sezonu rezultatīvākais spēlētājs, šosezon 52 spēlēs ir guvis 37 vārtus un atdevis 36 rezultatīvas piespēles, ar 73 punktiem būdams labākais arī šajā sezonā.

Mozjakins ir visu laiku rezultatīvākais KHL spēlētājs.

Tikmēr citā spēlē Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, mājās ar 1:3 (0:1, 1:0, 0:2) cieta neveiksmi pret Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Pēc šīs spēles "Torpedo" zaudēja trešo vietu Rietumu konferencē, jo viņus apsteidza tieši "Lokomotiv", kuru labā divus vārtus guva Andrejs Loktionovs.

Daugaviņš šajā mačā nebija iekļauts mājinieku komandas pieteikumā.

Savukārt vēl vienā mačā Helsinku "Jokerit" bez Artūra Kuldas pieteikumā viesos ar 5:3 (0:2, 3:1, 2:0) uzvarēja līgas līderi Sanktpēterburgas SKA, turpinot cīņu par tikšanu izslēgšanas spēlēs.

"Jokerit" labā divus vārtus guva Tommi Huhtala, bet SKA no neveiksmes neglāba Iļjas Kovaļčuka divi precīzie metieni.

Tiesa, SKA laboja KHL rekordu, jo Sanktpēterburgas klubs šosezon jau ir guvis 217 vārtus, bet iepriekšējais līgas regulārā čempionāta rekords tika uzstādīts 2009./2010.gada sezonā, kad Ufas "Salavat Julajev" izcēlās ar 215 precīziem metieniem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ceturtdien Rīgas "Dinamo" komanda, noslēdzot sezonas garāko izbraukuma spēļu sēriju, Baltkrievijā ar 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) uzvarēja turienes Minskas "Dinamo".

Vēl latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" izcīnīja svarīgu uzvaru cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs jeb Gagarina kausa izcīņā.

"Admiral" viesos ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pārspēja Habarovskas "Amur", uzvarētājiem abus vārtus gūstot slovēņu uzbrucējam Robertam Saboličam.

Mača rezultāts tika atklāts divas minūtes pirms pirmā perioda beigām, kad Saboličs pretī vārtiem izpildīja netveramu metienu. Otro ripu mājinieku vārtos slovēnis ieraidīja 35 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad mājinieku vārtsargs bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

"Admiral" vārtsargs Igors Bobkovs šajā spēlē atvairīja visas 27 pretinieku mestās ripas.

Bārtulis šajā spēlē laukumā bija 23 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa vārtiem. Latviešu aizsargs šosezon 47 spēlēs guvis divus vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles.

KHL un Rietumu konferences līderei Sanktpēterburgas SKA, ko vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, ir 118 punkti 51 mačā, bet par četriem punktiem atpaliek Maskavas CSKA. Šīs abas komandas jau ir nodrošinājušas sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Tikmēr trešā tagad ar 97 punktiem ir "Lokomotiv", kas par diviem punktiem apsteidz "Torpedo", kam ir spēle rezervē, bet piektā ar 92 punktiem ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo". Tikmēr Helsinku "Jokerit" ar 78 punktiem atrodas astotajā pozīcijā.

Savukārt Rīgas "Dinamo"ar 50 punktiem 52 spēlēs Rietumu konferencē ir pēdējā starp 14 vienībām un jau ir zaudējusi izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā, jo no labāko astotnieka atpaliek par 28 punktiem.

Austrumu konferencē līderei Magņitogorskas "Metallurg" ir 110 punkti 52 spēlēs, bet tuvākās sekotājas Omskas "Avangard" un Kazaņas "Ak Bars" ir tikušas pie 99 punktiem, visām trim arī nodrošinot vietu Gagarina kausa izcīņā.

Tikmēr "Admiral" ar 72 punktiem ir astotajā vietā, bet Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols, ar 57 punktiem 52 spēlēs ir 14.pozīcijā, no "play-off" zonas atpaliekot par 15 punktiem.

LETA/Foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA