Parasts sports neparastiem cilvēkiem
Citi sporta veidi
2013. gada 28. maijs, 11:00

Parasts sports neparastiem cilvēkiem

Jauns.lv

Staicelē notiks nacionālās atlases spēles starptautiskam mini futbola turnīram cilvēkiem ar īpašām vajadzībām „Seni Cup Latvija 2013.”

Trešdien, 29. maijā Latvijas Futbola Federācijas mācību un treniņu centrā „Staicele” sāksies SIA TZMO Latvija organizētās nacionālās atlases spēles starptautiskam mini futbola turnīram cilvēkiem ar īpašām vajadzībām „Seni Cup”, kurā piedalīsies 13 komandas no visas Latvijas sociālās aprūpes un dienas centriem, kā arī viena komanda no Lietuvas.

Turnīra atklāšanas parādē 29. maijā plkst. 12.00 LFF sporta bāzē piedalīsies SIA TZMO Latvija valdes locekle Ruta Dziļuma, Polijas Republikas vēstniecības Latvijā pārstāvis Dāvids Tomaševskis, Latvijas Futbola Federācijas mācību un treniņu centra "Staicele" direktors Jānis Bakmanis, kā arī Latvijas Futbola Federācijas Valdes loceklis Vladimirs Žuks: „Latvijas Futbola Federācija augstu novērtē SIA „TZMO Latvija” iniciatīvu organizēt sportiskas ievirzes labdarības pasākumu, kurš Latvijā notiek jau septīto gadu pēc kārtas. Arī turpmāk LFF centīsies aktīvi atbalstīt pasākuma organizatorus šo lielisko sacensību aizvadīšanā. Liels prieks kad šogad pirmo gadu „Seni Cup” turnīrs tiks aizvadīts LFF mācību un treniņu centrā „Staicele”, un ceram, kad ar šo tiks iedibināta jauna tradīcija attiecībā uz šī labdarības turnīra norises mājvietu.”

Turnīrā piedalās divas komandas no dienas aprūpes centriem – DC „Saime” un DC „Saldus” ,vienpadsmit komandas no valsts sociālās aprūpes centriem VSAC Vidzeme filiāle „Rauna” un „Rūja”, VSAC Kurzeme filiāles „Iļģi”, „Veģi”, „Dundaga”, VSAC Zemgale filiāles „Jelgava”, „Iecava” un „Ziedkalne”, VSAC Latgale filiāles „Mēmele”, „Litene” un „Krastiņi”, un viena viesu komanda no Lietuvas VSAC „Zarasai”.

Ik gadu nacionālā turnīra uzvarētāju komanda dodas pārstāvēt Latviju jau starptautiskā mērogā uz „Seni Cup” fināla turnīru Polijas pilsētā Toruņā, kas šogad notiks no 3. līdz 5. jūlijam, tajā piedalīsies komandas no Polijas, Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Vācijas, Čehijas, Slovākijas un Ungārijas.

„Seni Cup ir kas vairāk nekā tikai futbola turnīrs. Tas ir komandas gars, jaunas iepazīšanās un sadraudzība, dziesmas un dejas, kas veido īpašu svētku pasākumu turnīra dalībniekiem. Taisnā ceļā no Eirovīzijas, „Seni Cup” dalībniekus steidz uzmundrināt grupa PER, kas uzstāsies turnīra atklāšanas parādē ar šī gada Eirovīzijas dziesmu „Here we go”, stāsta TZMO Latvija mārketinga grupas vadītāja Kristiāna Lasmane.

Seni Cup turnīrs aizsākās Polijā, kur to kopš 2001. gada organizē TZMO SA, Eiropas vadošais higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotājs. Latvijā turnīrs notiek jau septīto reizi un to, sadarbībā ar Latvijas Futbola Federāciju, organizē TZMO SA meitas uzņēmums - TZMO Latvija.

Šogad Seni Cup turnīram ir patiešām daudz atbalstītāju – gan Latvijas Futbola Federācija, gan Polijas Vēstniecība Latvijā, tāpat vairāki uzņēmumi atbalsta ar savu produkciju – A/S Aldaris, A/S Latfood, SIA Fazer Latvia, SIA Mars Latvia, SIA Euroaptieka, SIA Solaris un SIA Eugesta un Partneri.


Karlīna Timofejeva/Publicitātes foto