Fetels ātrākais slapjajā Kanādas "Grand Prix" kvalifikācijā
Pasaules čempions kvalifikācijā triumfējis jau trešo reizi šosezon.
Citi sporta veidi

Fetels ātrākais slapjajā Kanādas "Grand Prix" kvalifikācijā

Jauns.lv

Par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta septītā posma - Kanādas "Grand Prix" - kvalifikācijas uzvarētājiem sestdien kļuva trīskārtējais pasaules čempions un šīs sezonas pašreizējais kopvērtējuma līderis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas.

Fetels ātrākais slapjajā Kanādas "Grand Prix" kval...

Pirmajā kvalifikācijas sesijā sākotnēji trase bija slapja, bet vēlāk tā palika arvien sausāka un bez lieliem pārsteigumiem iztika. Vienīgi jāpiemin pirmo brīvo treniņbraucienu Pola di Restas izstāšanās no turpmākās kvalifikācijas.

Otrā kvalifikācijas sesija ritēja slapjākā trasē un noslēdzās ar "Ferrari" pilota Felipes Masas avāriju divas minūtes pirms tās beigām. Trasē tika izkārti sarkanie karogi, bet pēc brauciena atsākšanās braucēji vairs laikus nespēja uzlabot. Sacīkstes noslēdzās arī "McLaren-Mercedes" pilotam Džensonam Batonam.

Trešā kvalifikācijas daļa jau aizritēja daļēji sausā trasē un ātrākais bija vācietis Fetels, kurš vien par 0,087 sekundēm apsteidza "McLaren-Mercedes" vienības pilotu Lūisu Hamiltonu. Savukārt trešo vietu samērā negaidīti izcīnīja "Williams" komandas somu braucējs Valteri Botass. Zīmīgi, ka Botass pirmo reizi šosezon spēja kvalificēties kvalifikācijas izšķirošajam posmam.

Ceturtais bija "Mercedes GP" braucējs Niko Rosbergs, kuram sekoja otrs "Red Bull" braucējs Marks Vēbers un vadošais "Ferrari" pilots Fernando Alonso. Septīto rezultātu sasniedza "Toro Rosso" braucējs Žans Ēriks Verņs, bet tikai astotais startēs "Lotus" pilots Kimi Raikonens.

Savukārt labāko desmitnieku noslēdza otrs "Toro Rosso" pilots Daniels Rikjardo un Adrians Zutils no "Force India" komandas.

Sacīkstes sāksies svētdien plkst.21 pēc Latvijas laika.

Pēc sešiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 107 punktiem ir Fetels, kuš par 21 punktu apsteidz Raikonenu, bet trešo vietu ar 78 punktiem ieņem Alonso.

Tikmēr Konstruktoru kausa ieskaitē līderi ar 164 punktiem ir "Red Bull", kuriem ar 123 punktiem seko "Ferrari", bet "Lotus" ar 112 punktiem atrodas trešajā vietā.

Šosezon 19 posmu garumā sacentīsies 11 komandas (par vienu mazāk nekā pagājušajā sezonā) un 22 braucēji, no kuriem pieci ir sacīkšu debitanti.

LETA