Bažas par talantīgā latviešu hokejista Kristiāna Pelša likteni
No 20 gadu vecā Kristiāna Pelša hokeja eksperti un fani sagaidīja spilgtu karjeru gan NHL, gan Latvijas hokeja izlases rindās.
Hokejs
2013. gada 13. jūnijs, 12:47

Bažas par talantīgā latviešu hokejista Kristiāna Pelša likteni

Jauns.lv

Naktī uz otrdienu bez piecpadsmit minūtēm divos naktī Daugavā no Akmens tilta ielēcis kāds vīrietis, Kasjauns.lv apstiprināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele. Ir bažas, ka tas varētu būt talantīgais jaunais hokejists Kristiāns Pelšs, tomēr oficiāla apstiprinājuma ne no policijas, ne glābējiem joprojām nav.

Diemžēl VUGD glābēji ne otrdien, ne trešdien Daugavā iekritušo vīrieti nav atraduši. Otrdienas naktī viņu glābēji meklēja ar divām laivām, un pazudušā meklēšanas darbi joprojām turpinājās vēl trešdien, bet bez rezultātiem.

Kā Kasjauns.lv pastāstīja Viktorija Šembele, notikušajam ir aculiecinieks, kurš redzējis, kā jaunietis ielec Daugavā. Tajā brīdī arī šī persona izsaukusi glābējus.

Glābēji uz Akmens tilta atraduši vīriešu apģērbu un mobilo telefonu, kas, iespējams, piederējis upē iekritušajam cilvēkam. Drēbes un tālrunis nodots Valsts policijai. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis Kasjauns.lv teica, ka policija saņēmusi ne tikai Daugavā iekritušā vīrieša personiskās lietas, bet arī kāda pazuduša puiša radinieku iesniegumu par viņa pazušanu. Šis cilvēks, par ko esot saņemts iesniegums, ir dzimis 1992. gadā, gluži kā hokejists Kristiāns Pelšs. Pagaidām policija gan neatklāj viņa vārdu, bet iespējams, ka pazudušais cilvēks ir tas pats, kas iekritis Daugavā.

Ir bažas, ka Daugavā iekritušais vīrietis ir talantīgais hokejists Kristiāns Pelšs, jo viņa radinieki uz Akmens tilta atrasto apģērbu un mobilo telefonu identificējuši kā Pelšam piederošo.

20 gadu vecais Kristiāns Pelšs tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem Latvijas jaunajiem hokejistiem, kuru 2010. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar 181. numuru izvēlējās Edmontonas „Oilers”. Pagājušo sezonu kreisās malas uzbrucējs aizvadīja spēcīgākajā Amerikas hokeja līgā Oklahomsitijas „Barons” sastāvā. Latvijas pieaugušo izlases sastāvā Pelšs debitēja 18 gadu vecumā  2011. gada 8. aprīļa spēlē pret Somijas izlasi.

Pēdējos gados Latvijas hokejā ir notikušas vairākas traģēdijas. Pērn novembrī neskaidros apstākļos 37 gadu vecumā mira Kaspars Astašenko, gadu iepriekš traģiskajā Jaroslavļas „Lokomotiv” komandas aviokatastrofā mira arī 37 gadus vecais leģendārais Latvijas hokeja izlases aizsargs Kārlis Skrastiņš. 2004. gadā Minskā hokeja spēles laikā uz ledus 32 gadu vecumā saļima izcilais uzbrucējs Sergejs Žoltoks.

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA