Citi sporta veidi
2013. gada 16. jūlijs, 22:49

Diska metējai Balodei-Balandei piektā vieta Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādē

Jauns.lv

Latvijas jaunā diska metēja Sandija Balode-Balande otrdien izcīnīja piekto vietu Nīderlandē notiekošajās Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādes sacensībās, informēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

Balodes-Balandes izcīnītā vieta ir Latvijas sportistu pagaidām augstākais sasniegums Olimpiādē.

Finālsacensībās Latvijas pārstāve uzrādīja rezultātu 42,19 metri, kas pavisam nedaudz atpalika no viņas personīgā rekorda.

Citviet otrdien vieglatlētikas stadionā 100 metru sprinta distances pusfinālā Valērija Bogdanova finišēja pēc 12,35 sekundēm, taču finālam nekvalificējās. Priekšsacīkšu kārtu nepārvarēja arī 100 metru barjerskrējēja Tīna Laura Graudiņa, kura savā skrējienā finišēja septītajā vietā. Līdzīgu scenāriju ievēroja arī Gatis Kupčs - viņš 800 metru priekšsacīkstēs savu skrējienu noslēdza kā sestais un tas nozīmē, ka viņam šī Olimpiāde ir noslēgusies.

Tikmēr augstlēcēja Jūlija Tarvide kopā ar vēl 11 dalībniecēm pārvarēja metru un 70 centimetru augstumā novietotu latiņu un kvalificējās finālsacensībām, kas notiks ceturtdien.

Savukārt peldēšanā savu personīgo rekordu laboja Airina Baikova, kura 100 metru distancē uz muguras finišēja pēc minūtes un 8,78 sekundēm. Tas gan viņu ierindoja tikai 22.vietā, un pusfinālam viņa nekvalificējās. Vēl atzīstamu sniegumu parādīja Artūrs Pesockis, kurš 100 metros tauriņstilā pusfinālam kvalificējās ar devīto labāko rezultātu. Pārējie Latvijas jaunie peldētāji nākamajai kārtai nespēja kvalificēties.

Vingrošanā otrdien notika komandu sacensības zēniem, taču Latvijas pārstāvji - Ralfs Bankovs, Edgars Uļukins un Antons Ivanovs - kvalifikācijas sacensību kārtu nespēja pārvarēt. Līdz ar to Latvijas sportisti individuālajās sacensībās nebūs pārstāvēti.

Atzīstamu sniegumu otrdien rādīja riteņbraucēja Endija Rutule, kura individuālajā braucienā 9,7 kilometru distancē izcīnīja 13.vietu. Viņas rezultāts - 14 minūtes un 02,94 sekundes. Citas Latvijas pārstāves Elīna Sauka un Viktorija Sipoviča finišēja attiecīgi 45. un 55.vietā 73 dalībnieču konkurencē. Nedaudz pieticīgāk startēja zēni, kur visātrāk no latviešiem individuālo 9,7 kilometru braucienu veica Ēriks Toms Gavars. Viņš finišēja 24.vietā, bet Nils Ķelderis un Dāvis Perševics ierindojās attiecīgi 37. un 81.vietā.

Olimpiādes tenisa turnīrā Gustavs Lukstiņš un Krista Cērpiņa otrdien nepārvarēja vienspēļu otro kārtu, bet meiteņu dubultspēlē Cērpiņa kopā ar Margaretu Rebeku Mertenu pirmajā kārtā uzvarēja Armēnijas jaunās sportistes.

Trešdien Olimpiādes trešajā sacensību dienā uz starta izies Latvijas peldētāji un džudisti, būs dubultspēle tenisā, kā arī startēs vingrotāji un vieglatlēti.

Jau 12.Eiropas Jaunatnes Olimpiāde notiek no 14. līdz 19.jūlijam. Sacensībās savu sportisko meistarību pārbauda 49 Eiropas valstu sportisti vecumā no 15 līdz 18 gadiem.

Individuālajos sporta veidos Latvijas sportisti startē vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo un riteņbraukšanā. Šajā reizē Latvija nav pārstāvēta nevienā no komandu sporta spēlēm - ne basketbolā, ne volejbolā, ne handbolā.

Šajās sacensībās pirmo Olimpisko pieredzi guvuši arī vairāki Latvijā tagad labi zināmi olimpieši un sportisti - Jeļena Prokopčuka, Staņislavs Olijars, Līga Kļaviņa, Inga Kožarenoka, Ilze Gribule, Poļina Jeļizarova, Rita Obižajeva, peldētāji Margarita Kalmikova un Romans Miloslavskis, riteņbraucējs Indulis Bekmanis, tenisiste Jeļena Ostapenko.

Gan pēc sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā Eiropas Jaunatnes Olimpiāde līdzinās olimpiskajām spēlēm. Sporta programmā tiek izmantota olimpiskā simbolika un atribūtika, kā arī olimpisko spēļu tradīcijas.

Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas Jaunatnes Olimpiādēs, izņemot pirmo, un kopumā ir izcīnījuši vairāk nekā 30 medaļas.

LETA