Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Citi sporta veidi

F-1 drīzumā varētu parakstīt jaunu Konkordas līgumu

Jauns.lv

Drīzumā varētu tikt parakstīts jauns Pirmās formulas (F-1) Konkordas līgums, kas ir komerciāla vienošanās starp komandām, sacensību īpašnieku firmu CVC un Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA).

F-1 drīzumā varētu parakstīt jaunu Konkordas līgum...

Sacensību īpašnieki un FIA savā starpā ir parakstījuši vienošanos, kurā izklāstītas galvenās jaunās līguma detaļas.

Abu pušu kopīgajā paziņojumā teikts, ka parakstītais līgums varētu stāties spēkā jau tuvāko nedēļu laikā, kad tam piekritīs arī komandu pārstāvji.

Iepriekšējais Konkordas līgums beidzās 2012.gada 31.decembrī, bet vēl joprojām nav panākta vienošanās par jaunu.

Sacensību īpašniekiem CVC firmas, kuras izpildkomitejas vadītājs ir F-1 pasaules čempionāta vadītājs ir Bērnijs Eklstouns, ir komerciālas tiesības uz sacensībām nākamos 97 gadus, kas nozīmē, ka tā saņem lielu daļu no ienākumiem. 2011.gadā F-1 peļņa bija 1,5 miljardi dolāru (795 miljoni latu).

Pēc šosezon aizvadītiem desmit posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 172 punktiem ir vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas, otrajā pozīcijā ar 134 punktiem atrodas soms Kimi Raikonens no "Lotus" vienības, bet trešajā ar 133 punktiem ir "Ferrari" pilots spānis Fernando Alonso.

Savukārt Konstruktoru kausā pārliecinoša līdere ar 277 punktiem ir "Red Bull", kurai ar 208 punktiem seko "Mercedes", bet "Ferrari" ir par 14 punktiem mazāk.