Kārlis Muižnieks priecīgs: "Patīkami uzvarēt tik labu komandu"
"Iniciatīva mums piederēja no paša sākuma līdz cīņas beigām," spēles gaitu vērtē "Ventspils" treneris Kārlis Muižnieks.
Basketbols
2016. gada 9. novembris, 21:51

Kārlis Muižnieks priecīgs: "Patīkami uzvarēt tik labu komandu"

Jauns.lv

"Ventspils" spēlētāji Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā pret Itālijas komandu Varēzes "Openjobmetis" izpildīja spēles plānu un rādīja vajadzīgo cīņassparu, pēc dueļa apmierināts bija komandas galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

Trešdien aizvadītajā cīņā "Ventspils" savā laukumā uzvarēja pretiniekus ar 91:66 (27:19, 28:19, 13:16, 23:12), svinot otro panākumu četros mačos šajā turnīrā.

"Patīkami uzvarēt tik labu komandu. Spēlētāji lielākoties izpildīja plānu un spēlēja ar enerģiju. Cīņasspars bija vajadzīgajā līmenī un jau no paša sākuma līdz spēles beigām iniciatīva bija mūsu pusē. Kontrolējām spēles ritmu, bet nedrīkstējām atslābināties, jo zinām, cik Varēze var būt stipra," pēc dueļa teica Muižnieks, kurš komandu dzina uz priekšu līdz pat pēdējiem uzbrukumiem, kad izdevās pārsniegt 20 punktu pārsvaru. "Šādā grupā kā mums, kur pretinieki ir līdzīgi, katrs punkts ir svarīgs."

Pēc Andreja Gražuļa traumas pēdējās divās Čempionu līgas spēlēs daudz vairāk laukumā ticis Māris Ziediņš un Muižnieks atzina, ka spēlētāja sniegums viņu pārsteidzis.

"Ziediņš pārsteidzis no labās puses - tik labu un stabilu sniegumu, kādu viņš demonstrējis šajās divās Čempionu līgas spēlēs, negaidīju. Viņš nospēlēja labu pieaugušo basketbolu, pieņēma pareizus lēmumus, bija vajadzīgā enerģija un cīņasspars aizsardzībā," teica treneris.

"Pieturējāmies pie spēles plāna. Jā, bija mazas nobīdes, bet kopumā tas tika izpildīts un uzvara izcīnīta," pauda ventspilnieku kapteinis Kristaps Janičenoks, kurš arī īpaši uzsvēra Ziediņa sniegumu. "Viņam bija ļoti kvalitatīva spēle uzbrukumā un īpaši aizsardzībā."

Janičenoks stāstīja, ka viņš spēlējis Varēzē un brīdināja, ka savā laukumā "Openjobmetis" būs pavisam cita komanda.

"Mūsu aizsardzība bija slikta un tas arī bija galvenais iemesls kāpēc zaudējām. Statistikā redzam, ka zaudējām arī zem groza, pieļāvām pārāk daudz kļūdu, turklāt "Ventspils" uzbruka ar augstu precizitāti," pauda Varēzes vienības galvenais treneris Paolo Moreti.

Abas komandas sacenšas turnīra C apakšgrupā, kurā bez zaudējumiem pagaidām ir vienīgi Lietuvas vienība Klaipēdas "Neptunas". Savukārt pārējās vienības nav guvušas vairāk par diviem panākumiem, saspringti cīnoties savā starpā.

"Openjobmetis" komanda šajā turnīrā zaudējusi trijos mačos pēc kārtas un ar vienu panākumu četros mačos ir grupas lejasgalā.

Iepriekšējā sezonā "Openjobmetis" pārstāvēja pašlaik "Ventspils" sastāvā spēlējošais latvietis Rihards Kuksiks, kurš ar vienību sasniedza FIBA Eiropas kausa izcīņas finālu, tajā sīvā cīņā piekāpjoties Vācijas klubam Frankfurtes "Skyliners". Tikmēr "Ventspils" pagājušajā sezonā šajā turnīrā apstājās astotdaļfinālā.

Sākotnēji bija plānots, ka FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalīsies 32 vienības, kas sadalītas četrās apakšgrupās, tomēr jau pēc apakšgrupu sacensību izlozes negaidīti turnīram tika pievienota arī piektā apakšgrupa. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas sacensībām kvalificēsies piecu grupu četras labākās komandas un četras labākās piekto vietu ieguvējas.

LETA/ Foto: Edijs Pālens/LETA