Daugaviņam divas piespēles un uzvara Novokuzņeckā. VIDEO
Kaspars Daugaviņš ar 25 spēlēs gūtajiem 19 (7+12) punktiem ir rezultatīvākais "Torpedo" spēlētājs.
Hokejs
2016. gada 12. novembrī, 14:51

Daugaviņam divas piespēles un uzvara Novokuzņeckā. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš sestdien izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot viņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai, ko trenē latviešu speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 4:2 (1:0, 0:0, 3:2) apspēlēt turnīra vājāko vienību Novokuzņeckas "Metallurg".

Daugaviņam divas piespēles un uzvara Novokuzņeckā....

Daugaviņš šajā spēlē nospēlēja 13 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem un uzvarēja trīs no četriem iemetieniem.

Mača rezultātu jau otrajā minūtē atklāja "Torpedo" hokejists Vjačeslavs Kuļomins, bet turpinājumā vārtsargi netika pārspēti līdz pat trešajai trešdaļai. Tās pirmo desmit minūšu laikā Ņižņijnovgorodas vienība izvirzījās vadībā ar pārliecinošo 4:0, turklāt otro un trešo vārtu guvumā ar rezultatīvām piespēlēm izcēlās arī Daugaviņš.

Divus no trim trešā perioda vārtiem viesu labā iemeta Aleksandrs Frolovs.

Tomēr "Metallurg" komanda nepadevās. Tai 57.minūtē pēc Andreja Taratuhina metiena izdevās vienus vārtus atspēlēt, turklāt 47 sekundes pirms pamatlaika beigām otro ripu viesu vārtos raidīja Jevgēņijs Solovjovs. Tiesa, bija par maz laika, lai mājinieki paspētu atspēlēties.

Daugaviņš, neskatoties uz nesen gūto traumu, jau ceturtdien atgriezās laukumā un palīdzēja "Torpedo" ar 4:1 pieveikt Novosibirskas "Sibirj". Vēl tikai pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka latvietis traumas dēļ nespēlēs trīs nedēļas.

Kaspars Daugaviņš asistē Aleksandram Frolovam - video:

Daugaviņš šosezon 25 spēlēs guvis septiņus vārtus un atdevis 12 rezultatīvas piespēles, būdams "Torpedo" rezultatīvākais hokejists.

Kaspars Daugaviņš asistē Dmitrija Sjominam - video:

Tikmēr vēl vienā KHL mačā vārtsarga Edgara Masaļska un aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", kuru trenē Latvijas speciālists Artis Ābols, viesos ar 3:5 (1:1, 2:3, 0:1) piekāpās pērnās sezonas čempionei Magņitogorskas "Metallurg".

"Lada" hokejistus šajā mačā vadībā izvirzīja Ņikita Filatovs, kurš bija precīzs spēles septītajā minūtē. Sešas minūtes vēlāk Sergejs Mozjakins vienus vārtus atspēlēja, bet otrā perioda 27.sekundē Antons Krisanovs vēlreiz izvirzīja vadībā viesus. Perioda turpinājumā sešu minūšu laikā komandas guva četrus vārtus, trīs no tiem iemetot "Metallurg" vienībai, kas viņiem ļāva izvirzīties vadībā ar 4:3. Pēc šī vārtu biruma mača 34.minūtē Iļju Ježovu "Lada" vārtos nomainīja Masaļskis, kuru trešajā trešdaļā pārspēja Oskars Osala, tādējādi Toljati vienība cieta zaudējumu ar rezultātu 3:5.

Sotnieks šajā spēlē laukumā bija 22 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem un izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Sotnieks šosezon 26 mačos guvis divus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr zaudējumu sestdien cieta Rīgas "Dinamo" pirmdienas mača pretiniece Kazaņas "Ak Bars", kas viesos ar 2:4 (0:1, 2:1, 0:2) piekāpās Ufas "Salavat Julajev". Savukārt Novosibirskas "Sibirj" ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) savā laukumā pārspēja "Soči" komandu, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju. Pie panākuma tika arī Austrumu konferences vicelīdere Omskas "Avangard", kas savā laukumā ar 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) pārspēja Maskavas "Spartak", kur treneru kolektīvā strādā Latvijas speciālists Viktors Ignatjevs. Citās KHL spēlēs Čeļabinksas "Traktor" ar 6:0 (1:0, 2:0, 3:0) sagrāva līgas pastarīti Ņižņekamskas "Ņeftehimik", bet Hantimansijskas "Jugra" savā laukumā ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) apspēlēja Slovākijas komandu Bratislavas "Slovan".

KHL līdere ar 73 punktiem 29 spēlēs ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA komanda, kurai Rietumu konferencē deviņus punktus zaudē Maskavas CSKA, kamēr trešo vietu ar 57 punktiem ieņem uzbrucēja "Torpedo", bet sestā ar 46 punktiem ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība.

Septīto vietu ar 42 punktiem ieņem Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" vienība, kamēr Rīgas "Dinamo" ar 21 punktu 28 cīņās ir pēdējā starp Rietumu konferences 14 komandām.

Austrumu konferencē vadībā ar 62 punktiem 29 mačos atrodas Magņitogorskas "Metallurg", bet otrā ar 55 punktiem ir Omskas "Avangard". Pie 62 punktiem 32 spēlēs tikusi arī "Ak Bars", bet Kazaņas hokejisti Harlamova divīzijā ir aiz Magņitogorskas komandas.. Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 43 punktiem ir sestā, bet "Lada" ar 38 punktiem atrodama astotajā pozīcijā.

LETA/Foto: Vida Press