Karaliskās ģimenes aizkulises. Krievu skaistumkaraliene stāsta, kā strādājusi pie Arābijas princeses
Skaistumkonkursa „Misis Sanktpēterburga” dalībniece Dina Širjajeva trīs gadus strādājusi pie Arābijas princeses. Tikusi dāsni atalgota, piedzīvojusi apmelojumus, kā arī izjutusi bagātnieku dīvainības.
2016. gada 29. novembris, 07:59

Karaliskās ģimenes aizkulises. Krievu skaistumkaraliene stāsta, kā strādājusi pie Arābijas princeses

Jauns.lv

Krievijā notikušā precēto sieviešu skaistumkonkursa „Misis Sanktpēterburga” dalībniece Dina Širjajeva (32) vietējai ziņu aģentūrai pastāstījusi, ka trīs savas dzīves gadus kalpojusi kā Saūda Arābijas princeses „labā roka”. Viņa atklāj ietekmīgās karaliskās ģimenes noslēpumus un dīvainības, kā arī to, ka bagātie arī raud.

Pirms daudziem gadiem, kad Dina studējusi Londonā, viņa kādā no klubiem iepazinusies ar tā laika Saūda Arābijas karaļa sievu. Precīzāk gan būtu teikt, ka turīgā karaļnama uzticības personas Anglijā meklējušas princesei palīdzi vietējo vidū. Princese ar svītu sēdējusi blakus zālē un vērojusi sievietes. Rīta pusē kāds no viņas svītas izvēlējies vairākas un uzaicinājis brokastīs. Smalkā restorānā, uz kuru meitenes aizvestas ar dārgu „Bentley” automašīnu, viņas ieturējušas maltīti, bet princese vērojusi no blakus zāles caur stikla sienu. „Es zināju, kā izturēties – mans tēvs ir tatārs, un līdz astoņu gadu vecumam mani audzināja vecmāmiņa musulmaniete,” norāda Dina. „Tāpēc es pratu pienācīgi sagatavoties. Man bija kleita, kas garumā sniedzās pāri ceļgaliem, un pieticīgas rotaslietas. Līdzīgi kā jebkurai jaunietei, arī man bija vēlme dzīvot skaisti un bagāti.”

Pēc trešās šādas „pārbaudes”, kad Dina jau bija samierinājusies, ka netiks izvēlēta un nākamajā dienā dosies mājās uz Astrahaņu, viņas dzīve mainījās. Kad Dina par došanos uz lidostu ieminējusies vienam no apsardzes, pie viņas pirmo reizi pienākusi pati princese un pateikusi: „Tev nevajag nekur braukt. Tu paliec un rīt pārcelies pie manis. Iesākumā palīdzēsi manai mammai.” Dina staigājusi uz restorāniem un pa veikaliem ar princeses mammu un vēlāk auklējusi princeses jaunākās māsas bērnu. Pa dienu pildījusi šos pienākumus, bet vakaros pavadījusi princesi uz tikšanās reizēm, restorāniem vai klubiem. Dina strādājusi teju 24 stundas diennaktī un tikpat kā nav gulējusi. Pēc nedēļas sapratusi, ka spēks izsīcis pilnībā. Princese redzējusi, ka Dina ļoti cenšas un iežēlojusies. Kopš tā brīža Dinai vajadzējis nodarboties tikai ar princeses lietām. Ja princese vēlējās apskatīt Roberto Kavalli skati, tad nācies sarunāt pielaikošanu modes namā un vienoties, ka to slēdz princeses ierašanās laikā. Vajadzējis rezervēt viesnīcas, lidmašīnas un helikopterus, ja princesei bijušas tikšanās citās zemēs.

Karaliskās ģimenes dīvainības

Interesanti, ka Saūda Arābijas karaliskajai ģimenei gandrīz katrā zemē ir sava māja. Tās visas atrodas prestižos rajonos un aizņem milzu platību. Piemēram, pils Džidā ir lielāka par Bekingemas pili un tajā ir 775 istabas. Bet princesei labāk paticis apmesties „The Ritz-Carlton” viesnīcā. Arī Parīzē princeses ģimenei pieder liela māja netālu no Luvras un Elizejas laukiem, bet princese labāk uzturējusies viesnīcā.

„Es arī ilgi to nevarēju saprast,” norāda Dina. „Tikai vēlāk radās aizdomas, ka viņai apnikusi uzmanība un ziņkārīgie skatieni, to skaitā apkalpojošais personāls. Viesnīcās viņa varēja baudīt inkognito statusu. Vispār karaliskajai ģimenei piemita daudz dīvainību. Piemēram, princese nekad pati nemazgājās. Katru rītu pie viņas nāca īpaši cilvēki un viņu mazgāja. Savukārt, kad ģimene devās uz citām valstīm, vienmēr līdzi ceļoja šefpavārs ar saviem produktiem. Viņi nekad neko nepirka vietējos veikalos.”

Bagātība vien nespēj darīt laimīgu

Lai gan princese bijusi bagāta un varējusi atļauties sev pirkt visu, viņa nav jutusies laimīga. „Viņa mūždien pārdzīvoja, ka reti redzas ar vīru – tikai reizi trīs mēnešos,” norāda Dina. „Asaras spilvenā bija ļoti bieži. Viņa bija vīram piektā sieva, pati jaunākā.

Līdzās bija daudz kārdinājumu, bet viņa palika uzticīga vīram. Skatījos uz princesi un domāju, ka nekāda bagātība nespēj darīt sievieti laimīgu, ja viņas dzīvē nav mīlestības.”

Princese ik dienas cēlusies ap trijiem līdz pieciem pēcpusdienā. Pēc tam abas ar Dinu līdz agram rītam staigājušas pa koncertiem, restorāniem, kazino un klubiem. „Gandrīz visur viņai bija darījuma tikšanās,” norāda pavadone. Vēl princesei lieliski padevusies kaulēšanās veikalos. „Man patika skatīties, kā viņa iepērkas – ikreiz tā bija kā īsta izrāde,” atceras Dina. „Viņa varēja izvēlēties mantu par 50 tūkstošiem eiro, pieiet pie kases un pateikt: “Es samaksāšu par šo 20 tūkstošus eiro.’ Pārdevēji te sarka, te bālēja un sāka skaidrot, ka manta maksā divas reizes dārgāk, taču princese bija nelokāma: “Nē, tā maksā 20 tūkstošus.” Un viņai pārdeva. Princesei ļoti patika tirgoties, un viņai tas padevās skaisti.”

Intrigas un apmelojumi

Taču šai ārēji skaistajai dzīvei bija ēnas puses. Intrigas, nodevība, apmelošana. „Daudzas gribēja būt manā vietā, tāpēc mani nepārtraukti apmeloja,” norāda Dina. Princese pret savu pavadoni bijusi dāsna, pirkusi dizaineru drēbes, somiņas un pat uzdāvinājusi „Rolex” pulksteni. „Reiz princeses draudzenes iestudēja teātri, it kā es būtu nozagusi viņām naudu,” atceras Dina. „Viena sāka vaimanāt, ka pazudusi skaidra nauda, pieskrēja pie manas somiņas un sāka tajā vandīties. Pēc tam izņēma no somiņas banknotes un sāka kliegt: “Skatieties, skatieties, tā ir mana nauda, tieši tik man pazuda.” Taču princese bija gudra sieviete. Viņa paņēma banknotes, apskatīja un pateica: “To naudu iedevu es – paskatieties – esmu to parakstījusi.” Šādu un līdzīgu situāciju bija daudz.”

Dina darbu neuzteica intrigu dēļ, bet gan tāpēc, ka sastapa savu mūža mīlestību. Kad bija Ramadāns un karaliskā ģimene atgriezās Saūda Arābijā, Dina devās uz dzimto Astrahaņu un satika savu skolas laiku mīlestību Žeņu. Abu jūtas izveidojās tik spēcīgas, ka Dina nolēma vairs neatgriezties darbā pie princeses. Viņa piezvanījusi princesei un pastāstījusi, ka satikusi savas dzīves mīlestību un paliks Krievijā. „Princese man atbildēja: “Nē! Netici nevienam! Visi vīrieši ir slikti! Pamet viņu un atgriezies pie manis!’” Taču Dina nepiekrita. Drīz vien viņa jau bija pirmā bērna gaidībās. Karaliskās ģimenes palīgi bieži zvanījuši un lūguši atgriezties. Nedēļu pirms bērna nākšanas pasaulē piezvanījusi pati princese un palūgusi ierasties pie viņas pilī, lai dotu svētību. Dina devusies uz Arābiju, kur princese viņu sagaidījusi kā senu draudzeni. Dinai uzdāvināts briljantiem rotāts amulets. „Ar to mani bez jebkādiem jautājumiem laidīs pie princeses, lai kurā pasaules malā viņa būtu,” norāda Dina. Dažas dienas pēc atgriešanās dzimtenē pasaulē nācis Dinas dēls Ļevs. Bet pēc dažiem gadiem arī otrs dēls Serafims.

„Nekādā ziņā nenožēloju, ka nācās pamest dzīvi karaļnamā. Man ir brīnišķīgs vīrs un divi burvīgi dēli, man ir viss, kas nepieciešams laimei,” apgalvo Dina Širjajeva.

Kasjauns.lv / Foto: mrsworld.ru