Stila jaunumi
2020. gada 19. janvāris, 07:25

6 triki, kā pareizi iepirkties lietoto preču veikalos

Jauns.lv

Pēdējos gadus lietoto preču tirdzniecības nozare ir uzņēmusi strauju attīstību. Patērētāji biežāk izvērtē preces tālākpārdošanas vērtību un kvalitāti, tā cenšoties pasargāt vidi un ietaupīt resursus. Piedāvājam ieteikumus, no kā izvairīties, lai labāk orientētos lietoto apģērbu veikalu piedāvājumā un nomedītu tur īstas stila pērles, nevis par lētu naudu sapirktos sev nederīgas lietas.

Arvien biežāk tiek vilktas paralēles ar modes preču ražošanas lielo ietekmi uz klimata izmaiņām un vides piesārņošanu. Ar vēlmi mazināt savu individuālo sniegumu vides problēmu veicināšanā, arvien populārāk sabiedrībā kļūst lietotu apģērbu, apavu un citu preču iegāde, turpmāka lietošana un tālāka pārdošana gan specializētos veikalos, gan tiešsaistē, ziņo msn.com. 

foto: Levine-Roberts/Sipa USA/ Vida Press
Lietotu džinsu teltd tirgū

"Cilvēkiem vienmēr patīk stāsti, ko mēdz slēpt lietots apģērbs. Vai tas saistīts ar tā atrašanu, unikalitāti, vai to radījis kāds slavens varbūt jau aizsaulē esošs dizainers," izsakās BU Style stiliste Natālija Tinčere (Natalie Tincher), kura dzīvo Ņujorkā.

Viņa turpina: "Liela daļa lietoto apģērbu un audumu ir unikāli, atšķirīgi no tā, ko šodien masveidā redzam uz ielas un lielveikalos. Lietotai precei bieži klāt ir kāds interesants stāsts, kas, pēc daudzu patērētāju domām, kļūst par pievienoto vērtību gan stilam, gan pašu personībai.''

foto: Vida Press
Lietoti apģērbi

Lai neiegādātos lietotu un lieku, iesakām izvairīties no:

1. Apģērba, kas neatbilst izmēram vai prasa būtiskas izmaiņas 

Cilvēki mēdz aizrauties ar lietota apģērba un unikālu stila pērļu medībām, ka azartā piemirst pārliecināties par atrastā funkcionalitāti un izmēru. Jāpārliecinās, ka kārotais tērps labi pieguļ. Nesteidzieties iegādāties apšaubāmu lietu par izdevīgu cenu, ja redzat, ka tā prasa uzlabojumus - iešūšanu, pāršūšanu, furnitūras nomaiņu. Iegaumējiet - šaura kleita vai kurpes, kuras spiež, jau veikalā esot, īsu mirkli pēc iegādes, tā arī paliks skapī.

2. Apģērba ar traipiem vai jocīgu aromātu

Vienmēr pārliecinieties, apskaties visu apģērbu no visām pusēm, vai tas ir bez traipiem. Ja pamanāt traipu, ļoti maz ticams, ka tas būs iztīrāms mājas apstākļos.

Paostiet to - bieži vien lietoto apģērbu veikali iepērk preci lielos daudzumos, pirms tam tā tiek apstrādāta ar speciāliem dezinfekcijas līdzekļiem - tie atstāj ļoti spēcīgu aromātu, ko retā reizē nav iespējams izmazgāt vai izvēdināt.

foto: ddp/Nikola Obradovic / Vida Press
Lietoti apģērbi

3.  Apaviem, kuriem nepieciešams remonts

Kvalitatīvi, ērti, labā stāvoklī ieraudzīti lietoti apavi, kuriem higiēnas iemeslu dēļ vēlams pēc iegādāšanās nomainīt iekšzoli, ir labs atradums. 

Izvairieties no smakojošiem, deformētiem, caurumiem klātiem, novalkātiem - sliktā stāvoklī esošiem apaviem - tā ietaupīsiet gan naudu, gan savu laiku, kurus tērēsiet, nesot tos pie kurpnieka uz labošanu.

foto: Vida Press
Lietotu preču jeb krāmu tirgus.

4. Dārgu zīmolu preču viltojumiem

Reti, bet tomēr - lielas veiksmes gadījumā lietoto apģērbu veikalos gadās sastapt ekskluzīvu zīmolu tērpus vai apavus. Daudz biežāk nāksies saskarties ar viltojumiem un zīmolu replikām. Protams, neviens neliedz tās iegādāties, jo bieži repliku izskats ir ne sliktāks kā oriģinālam, bet atcerieties, ka pārmaksāt par lietotu viltojumu nav īsti prātīgi, esiet uzmanīgi un vērīgi.

5. Nepārdomātiem, pārāk impulsīviem pirkumiem

Pirms nolemjat iegādāties, apdomājiet, kā izvēlētā prece iederēsies garderobē, vai spēsiet to saskaņot ar citiem apģērba gabaliem. Vai tērps ir funkcionāls un saskaņojas ar stilu, kādu piekopjat. Izvērtējiet, cik ļoti apģērbs vai apavi iepatikušies, vai tos iegādātos arī par dārgāku cenu.

6. Pārāk augstām, konkrētām ekspektācijām

Uz šādiem veikaliem un krāmu tirgiem, nav vēlams doties ar iepriekš izplānotu vēlmju sarakstu, ar lietām, kuras vēlaties atrast un iegādāties - ir liela iespēja vilties. Lietoto preču medības ir jāuztver pavisam vienkārši - kā veiksmes spēle, kurā iespējams uziet gan oriģinālas, gan pazīstamu zīmolu preces un citas skaistuma lietas par ļoti pieņemamām cenām.