foto: Shutterstock
Sodas kāju vanniņas - tās labvēlīgi ietekmē gan ādu, gan visu organismu
2019. gada 1. decembris, 08:01

Sodas kāju vanniņas - tās labvēlīgi ietekmē gan ādu, gan visu organismu

"100 Labi Padomi"

Sodas vanniņas ir ļoti veselīgas un noderīgas gan kosmētiskajās, gan arī medicīniskajās procedūrās. Tās labvēlīgi ietekmē ādu un visu organismu.

● Dezinficē. Siltam ūdenim, kam pievienota soda, piemīt pretiekaisuma īpašības. Ūdens ar sodu var sadziedēt sīkus ievainojumus, rētas un noberzumus, kā arī palīdz cīnīties ar sēnīšu saslimšanām. Pozitīvu rezultātu var sasniegt tikai tajā gadījumā, ja tiek novērsts nepatīkamās smakas iemesls – kāju svīšana, ko izraisa nekvalitatīvi, cieši, slēgti apavi vai sintētiskas zeķes, kas neļauj cirkulēt svaigam gaisam.

● Attīra. Ja kārtīgi esi nosmērējusi papēžu un pēdu ādu, sodas vanniņas pavisam viegli attīra kājas no netīrumiem un putekļiem.

● Mīkstina pēdas un papēžus, atbrīvo no cietās ādas, tulznām un varžacīm.

● Samazina nogurumu. Sievietēm raksturīga neērtu apavu nēsāšana uz augstiem papēžiem, kas dienas beigās liek par sevi manīt sāpju un noguruma veidā. Siltas vanniņas ar sodu nomierinās un atslābinās kājas pēc darbadienas un neērtu apavu nēsāšanas.

foto: Shutterstock

Kā pareizi lietot sodas vanniņas?

● Šā sārmainā šķidruma bieža lietošana izjauc ādas slāni. Tāpēc nav ieteicams šādas vanniņas izmantot katru dienu. Vislabāk to dari 2–3 reizes nedēļā. Mēneša laikā regulāru procedūru efekts būs manāms.

● Nedrīkst turēt par ilgu. Ja kājas tiek iemērktas sodas vanniņā ilgāk par 15–20 minūtēm, tad ir iespējami kāju ādas рH līmeņa traucējumi. Rezultātā var rasties pretējs, nevēlams efekts.

Ievēro!

● Efekts no sodas vanniņām būs vēl lielāks, ja pēc tam veiksi mehānisku papēžu un pēdu beršanu ar cietām tīrīšanas birstēm, pumeku vai vīli, kas attīra virsējo, atmirušo ādas slāni.

● Pēc vanniņas kārtīgi nosusini kājas un mitrini ar speciālu barojošu krēmu. Nevelc apavus, lai āda pēc procedūras varētu elpot. Vislabāk sodas vanniņas pagatavo neilgi pirms došanās gulēt.

● Izmanto speciālu dvieli, kas domāts tikai kājām, kā arī uzvelc kokvilnas elpojošas zeķes.