foto: Publicitātes
FOTO: Piņķos par 25 miljoniem top milzīgs drēbju un apavu "outlets"
"Outlet" veikalu ciemata Piņķos pirmās kārtas būvniecībā investēti 25 miljoni eiro.
2019. gada 1. novembris, 19:12

FOTO: Piņķos par 25 miljoniem top milzīgs drēbju un apavu "outlets"

Jauns.lv / LETA

Šī gada nogalē noslēgsies "outlet" veikalu ciemats "Via Jurmala Designer Outlet Village" Piņķos pirmās kārtas būvniecība, kas izmaksās vairāk nekā 25 miljonus eiro, informēja projekta attīstītāja SIA "Outletico" pārstāvji.

Piņķos par 25 miljoniem eiro top iespaidīgs lielveikals - slavenu zīmolu "outlets" ciemata izmērā

gallery icon
10

"Outlet" veikalu ciemata pirmo kārtu ar kopējo platību 13 500 kvadrātmetru apmērā un aptuveni 70 apģērbu, apavu, aksesuāru, sporta un dzīvesstila preču veikaliem, kā arī piecām kafejnīcām un restorāniem, paredzēts atklāt 2020.gada pavasarī. 

Projekta attīstītāji prognozē, ka pēc pirmās kārtas atklāšanas gada laikā "Via Jurmala Designer Outlet Village" apmeklējumu skaits varētu sasniegt 2,5 miljonus, savukārt apgrozījums - 40 miljonus eiro.

"Mūsu reģionā šis būs galvenais nozares spēlētājs, kas piesaistīs ne tikai vietējo publiku, bet arī tūristus. Šobrīd aktīvi strādājam ar vadošajiem pasaules zīmoliem, lai pilnveidotu piedāvājumu, nodrošinātu patērētājiem daudzveidīgu izvēli un piedāvātu unikālu iepirkšanās pieredzi," pauda "Outletico" izpilddirektore Viktorija Beatriče Radzevičiene.

Veikalu ciemata koncepts veidots, iedvesmojoties no līdzīgiem "outlet" tipa ciematiem Itālijā, Vācijā un Lielbritānijā. Ēku komplekss un tā arhitektūra veidota klasiskā itāļu stilā - ar flīžu celiņiem, zaļajām zonām, kokiem, strūklaku un arī "piazza" jeb centrālo laukumu. 

Lai gan "outlet" veikalu ciemata atklāšana paredzēta 2020.gada pavasarī, jau šobrīd ir uzsākts aktīvs darbs Lietuvā un Igaunijā, lai informētu potenciālos patērētājus par jauno iepirkšanās galamērķi. Mārketinga un komunikācijas aktivitātes plānots izvērst arī Krievijā un Skandināvijā. 

Iepirkšanās ciemata veikalu kopējā platība būs 21 000 kvadrātmetru, savukārt kopējais veikalu skaits - 120 veikali. Tiks nodrošinātas stāvvietas 1600 transportlīdzekļiem. Starp veikalu nomniekiem būs gan pasaulē atzīti, gan vietējie modes zīmoli. Otrās kārtas būvniecība tiks pabeigta līdz 2022.gada pavasarim, kopumā nodrošinot 300 jaunas darba vietas. 

Plānots, ka pēc abu būvniecības kārtu pabeigšanas "outlet" veikalu ciematu gada laikā apmeklēs seši miljoni cilvēku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

SIA "Outletico" dibināta 2016.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmumam ir septiņi īpašnieki - 54,25% daļu pieder SIA "Esterkin Family investments", kas pieder Leonidam Esterkinam, 39% daļu - Andrejam Dozorcevam, pa 2% daļu - SIA "Lehmann Investment corporation un SIA "Freims", 1,25% daļu - Jūlijai Mihaiļenko, 0,5% daļu - SIA "East Stream".