foto: www.instagram.com/greceghanem/
53 gadus veca mikrobioloģe žilbina ar savu stilu - Instagramā viņai seko jau 112 tūkstoši
2019. gada 14. jūnijs, 05:45

53 gadus veca mikrobioloģe žilbina ar savu stilu - Instagramā viņai seko jau 112 tūkstoši

Jauns.lv

Par modes Bībeli dēvētais žurnāls "Vogue" par Kanādā dzīvojošo Grīsu Genemu (53) raksta - viņa ir stila ikona, pār kuru laikam nav varas. Grīsa ir dzimusi Libānā, strādājusi tur par mikrobioloģi, pēc tam pārcēlusies uz Kanādu un kļuvusi par privāto treneri un tagad arī Instagram zvaigzni. Sociālajā tīklā Instagram par viņas stila izvēlēm interesi izrādījuši vairāk nekā 112 tūkstoši sekotāju.

foto: www.instagram.com/greceghanem/

Instagrams jau sen vairs nav domāts tikai divdesmitgadīgām modelēm. Arvien vairāk uzmanības (un sekotāju tūkstošus!) saņem arī dāmas briedumā, kuras iedvesmo ar savu eleganto, īpašo stilu. Viena no viņām ir Grīsa Genema.

Īsā laikā viņai paveicies iemantot tādu atpazīstamību, ka viņa pat atteikusies no treneres karjeras un kļuvusi par modes viedokļa veidotāju. Citiem vārdiem, kļuvusi par influenceri. 

Profesionāla iedvesmotāja

Grīsa katru dienu izskatās tā, it kā būtu saposusies doties uz modes nedēļas pasākumu. Un bildes viņas Instagram lapā droši spēj sacensties ar profesionālu ielu modes fotogrāfu kadriem. Tik kvalitatīvu Instagram profila saturu veido mammas un meitas komanda - Grīsa un viņas meita Čejena. 

Tas sākās kā vaļasprieks un tagad kļuvis par Grīsas pamatdarbu un arī ienākumu avotu. Tagad par Genemu raksta lielākie sieviešu auditorijai veltītie portāli, viņa sadarbojas ar starptautiskiem modes preču internetveikaliem, kosmētikas zīmoliem, un ir arī izmēģinājusi modeles karjeru. Tas bija Grīsas sapnis un ir piepildījies pašai negaidītā laikā - kad jau iesoļots sestajā gadu desmitā.

Pirms tam viņa 25 gadus strādāja par privāto treneri, taču viņas pirmā profesija ir mikrobioloģe. Tiesa, no tās gan nācās atteikties, kad Grīsa ar meitu pameta dzimto Libānu un pārcēlās uz Kanādu, sākot tur veidot dzīvi no jauna, no nulles.

foto: www.instagram.com/greceghanem/

Neapšaubāmi - mīlestība pret sportu un ilgus gadus piekoptais kustīgais dzīvesveids ir viņas lieliskā izskata pamatā. "Veselā miesā vesels gars," intervijā ar zīmola "Vaara" pārstāvjiem ir sacījusi ilggadēja trenere.

Viņa nekautrējas atklāti rādīt savu ķermeni, un viņas Instagram profilā var atrast arī bildes, kur Genema pozē sporta tērpā, kas atsedz labi trenēto vēderpresi. 

Stila zvaigzne

Grīsa prot radīt harmoniju pašās neparastākajās apģērbu kombinācijās. Viņas garderobē ir gan dizaineru drēbes, gan ātrās modes veikalu darinājumi, gan vintāžas elementi, un to visu papildina masīvas saulesbrilles. Nevar nepieminēt arī vienu no svarīgākajiem tēla elementiem - modīgajā bob stilā apgrieztos sudrabkrāsas matus.

Stiprā, pašpārliecinātā un spilgtā sieviete iedvesmo ne vien savas vienaudzes, bet arī daudz jaunākas sekotājas. Un patiesi - ne katra uzdrošinātos vilkt elektrozilas zeķbikses kopā ar fuksiju krāsas "Balenciaga" apaviem vai puķainus svārkus kopā ar zeķēm un masīvām tēta kedām. Grīsa to dara ar tādu pārliecību, ka, redzot šos foto, neviļus arī pati sāc plānot, ar kādu drosmīgu vai negaidītu elementu tu varētu papildināt savu tēlu.

Viņas stilā nav ne kripatiņas sevis ierobežošanas vai baiļu vecuma dēļ. Drīzāk otrādi - Genema par savu misiju uzskata pierādīt jaunākām sievietēm, ka pēc 40 dzīve nebeidzas un lieliskam stilam nav vecuma ierobežojuma.

"Tikai tas vien, ka man ir vairāk nekā 50, nenozīmē, ka man ir jābūt vecmodīgai vai jāģērbjas klasiskā stilā. Esmu pārliecināta: ja vien zini, kā pareizi pielāgot tendences un esi par sevi pārliecināta, tu vari būt moderna un nēsāt stilīgas drēbes jebkurā vecumā," sarunā ar portālu thebeholdr.com atzinusi 53 vecā stila ikona.

Laba izskata formula

Sarunā ar portālu thezoereport.com Grīsa ir padalījusies savā stila formulā: "Radot savu tēlu, es sāku ar vienu lietu. Nav nozīmes, kas tas ir - skaisti apavi vai lieliska blūze. Un tad pārbaudu, lai visi citi stila papildinājumi ir atturīgi un neuzkrītoši. Galvenajam stila elementam ir jārunā pašam par sevi."

Par šo pamatelementu nereti kļūst spilgta krāsa vai uzkrītošs aksesuārs. Un redzams, ka šādu aksesuāru Grīsas garderobē ir ne viens vien. Viņai patīk masīvi auskari, melnas milzīgas saulesbrilles, un viņas vājība pret modes namu "Balenciaga" un "Celine" kurpēm un rokassomiņām ir grūti noslēpjama.

Un tomēr - lai arī kādu tēlu tu arī izvēlētos, par tā galveno virzītājspēku ir jābūt iekšējam spēkam un pašpārliecinātībai. Jo bez šīm lietām, kā uzsver Grīsa, labs stils gluži vienkārši nav iespējams.