foto: Juris Rozenbergs
Populārā skaistuma blogere Maija Armaņeva: "Man vienmēr paticis, kā izskatos"
2019. gada 12. maijs, 07:01

Populārā skaistuma blogere Maija Armaņeva: "Man vienmēr paticis, kā izskatos"

Laila Pastare

Jauns.lv

Maija Armaņeva, viena no populārākajām pašmāju skaistuma un dzīvesstila blogerēm, stiliste, Latvijas blogeru un influenceru asociācijas dibinātāja. Vienmēr starojoša, saposusies, eleganta – gluži kā no žurnāla vāka, ne tikai sociālajos tīklos un TV šovā "Gatava pārvērtībām", bet arī ikdienā. Kā viņai tas izdodas?

Visa pamatā ir dabīga interese par aktualitātēm modē un skaistumkopšanā. Gadu gaitā, uzkrājot zināšanas, Maija tās izmanto praksē, saprāta robežās ļaujas eksperimentiem un mācās no kļūdām.

“Man vienmēr paticis, kā izskatos. Ja kaut kas neapmierināja, strādāju pie tā – vizualizēju, kā gribu izskatīties, un darīju visu, lai mērķi sasniegtu. Runa ir par domu spēku, nevis plastiskajām operācijām; ļoti precīzi redzēju vēlamo koptēlu. Manuprāt, tas ir svarīgi jebkurai sievietei – apzināties, kāda tu gribi būt, un piestrādāt pie tā, nevis skatīties uz citām un mēģināt kopēt,” viņa iesaka.

Ar atradumiem skaistumkopšanā un modē Maija dalās kopš 2008. gada, kad izveidoja mājaslapu arstilu.lv. “Tolaik vēl nezināju, kas ir blogs vai emuārs. Vienkārši rakstīju par to, kas man patīk,” atceras Maija.

Divdesmit septiņu gadu vecumā uzspodrinājusi zināšanas Bogomolova imidža skolā, viņa saprata, ka beidzot ir uz īstā ceļa. “Man vienmēr bijis svarīgi palīdzēt sievietēm, kaut ko dot, bet es nezināju – kā. Pēc noslēguma darba, kad bija pilnībā jāpārveido sievietes imidžs, atskārtu, ka tas ir veids, kā varu dalīties savās zināšanās un pieredzē un palīdzēt sievietēm,” saka Maija.

Pašreiz Maijas pamatdarbs ir Instagram, kur viņa veido saturu auditorijai virs 25 gadu vecuma. Visu pārējo laiku aizņem dažādi projekti, tāpēc individuālus stila padomus ārpus televīzijas šova Maija sniedz reti.

foto: Juris Rozenbergs

Viņa novērojusi, ka Latvijas sievietes baidās izcelties, uzdrošināties un iekļaut garderobē krāsas un modernākus piegriezumus. Šķiet, pat jūtas ērti, saplūstot ar masu. “Vienmēr aicinu izvēlēties spilgtākas krāsas, bet pats galvenais ir pašapziņa. Pat ja neesi pārliecināta par savu izvēli, nekad to neizrādi! Uzvelc un ej ar augstu paceltu galvu,” viņa iedrošina.

Apgalvojumam, ka sievietes izskats ir atkarīgs no līdzekļiem, kas viņai pieejami, Maija piekrīt daļēji. “Apģērbam, skaistumkopšanas procedūrām un kosmētikai netērēju daudz. Iepērkos pārsvarā masu apģērbu zīmolu veikalos, un tikai desmit procenti lietu manā garderobē var uzskatīt par patiešām dārgām.

Glītus tērpus var iegādāties plaši pazīstamu masu apģērbu zīmolu interneta vietnēs, kur nereti pārdod tikai online pieejamus eksemplārus, kas automātiski ir retāk sastopami, un līdz ar to iespējamība, ka kādai citai būs tāda pati kleita, ir mazāka.

Kādreiz es būtu simtprocentīgi teikusi, ka apaviem, somai un virsdrēbēm ir jābūt dārgām, bet tagad tas vairs nav tik viennozīmīgi – arī masu zīmolu apģērbu veikalos var piemeklēt lietas, kas izskatīsies ļoti labi. Tas pats attiecas uz meikapu – katram luksusa klases zīmolam ir masu patēriņa zīmols. Šo produktu ražošanā tiek izmantotas vecākas formulas, taču tas nenozīmē, ka tie ir sliktāki!”

foto: Juris Rozenbergs

Piemēram, zem L'Oréal karoga ir ne tikai ikoniskie franču matu kopšanas, make-up un ādas kopšanas zīmoli Kérastase, Lancôme un La Roche-Posay, bet arī jaunās paaudzes zvaigznes, piemēram, Urban Decay, It Cosmetics, NYX. Lai uzzinātu vairāk par kosmētikas zīmolu koncerniem, tas tikai jāpajautā google meklētājam.

“Protams, ir jomas, kur nevajadzētu taupīt. Es to saucu par ieguldīšanu sevī. Ļoti svarīgs ir labs frizieris, dažādas sejas kopšanas procedūras, rūpes par rokām, nagiem un, protams, skaisti, veseli zobi. Tajā pašā laikā neviens nav atcēlis pareizu ēšanu, sportošanu un miegu – tas ir bez maksas.”

Pārliecinājusies, cik būtiski katrai problēmai piemeklēt pareizu risinājumu, sievietēm ar kaprīzu sejas ādu Maija iesaka sākt ar vizīti pie dermatologa un tikai pēc dermatologa ieteikuma apmeklēt kosmetologu.

“Esmu izgājusi tam cauri – divus gadus regulāri veicu procedūras pie kosmetologa, un nekas nepalīdzēja. Nezinu, cik naudas esmu iztērējusi, jo tas nebija nekāds ieguldījums, drīzāk naudas pumpēšanas mašīna. Jāatrod savs speciālists, kurš ir ieinteresēts palīdzēt, nevis sistemātiski nodrošināt sevi ar klientiem.”

Pašreiz Maijas sejas ādas kopšanas rutīna ir vienkārša – no rītiem attīrīšana un mitrināšana ar serumu, kam seko vieglas konsistences krēms ar toni. Uz virslūpas un ādas ap acīm Maija klāj Eisenberg krēmu. Vakaros vienmēr noņem kosmētiku. Sejas maskas pēc vajadzības lieto divas, trīs reizes mēnesī. Jaunus kosmētikas līdzekļus, ko nereti sūta ražotāju pārstāvji, izmēģina piesardzīgi, vispirms konsultējoties ar dermatologu.

“Man ir 35 gadi, un mūsdienu medicīnas sasniegumus kosmetoloģijā izmēģinājusi neesmu. Uzskatu, ka tas pēc iespējas jāattālina, un ceru, ka tad, kad man tas patiešām būs nepieciešams, būs izgudrota alternatīva muskuļus atrofējošiem preparātiem. Nenoliedzami, daudz nosaka ģenētika. Ja ar to nav paveicies, jāstrādā un jārūpējas par sevi – var palīdzēt sejas fitness sertificēta speciālista vadībā, ko pati tuvākajā laikā ļoti gribu izmēģināt, pareizi jākopj sejas āda un jāapmeklē sejas kopšanas procedūras, kas var attālināt novecošanās procesus.”

Maija atgādina, ka saglabāt sejas ovālu palīdz regulāra plecu masāža, kas atslābina savilktos plecu un kakla muskuļus un darbojas kā liftings. “Dievinu masāžas, bet tieku uz tām reti. Lai sevi palutinātu, mēdzu apmeklēt SPA viesnīcā Grand Hotel Kempinski Riga, kur ir liels baseins ar patīkamu ūdens temperatūru un mana iecienītā aromātiskā tvaika pirts. Ikdienā cenšos atcerēties, ka jādzer vairāk ūdens, jo zinu, ka nedzeru tik daudz, cik nepieciešams. Visi par to runā, un šī tēma jau ir apnikusi, bet tas strādā.

Dienās, kad dzeru tiešām daudz, pamanu, ka kļūstu tievāka un uzlabojas sejas āda, zem acīm pazūd loki. Ūdens ir pamats. Uzturā cenšos lietot mazāk gaļas un ēst tīras vienības – nepapildināt maltīti ar mērcēm un tamlīdzīgi. Man garšo dažādi našķi – čipsi, cepumi, saldējums – varētu ēst bez apstājas, bet lūdzu mājiniekiem, lai nepērk tādus, kas man garšo. Tas ir vienīgais veids, kā varu sevi kontrolēt.

Apēsto nekad nenožēloju, jo, tiklīdz ir klāt vainas izjūta, apēstais parādīsies manās aprisēs. Esmu fiziski aktīva – dienas aizrit kustībā, cenšos atsākt arī sporta nodarbības, ko ziemas periodā bieži nācās izlaist.”

Sievietēm, kuras, tuvojoties pludmales sezonai, vēlas uzlabot vai atgūt formu, vai vienkārši izaicināt sevi Lielā gavēņa laikā, Maija iesaka sarunāt ar sevi, ka ēdīsi mazāk maizi, mazāk saldumu, mazāk neveselīgo pārtiku, jo aizliegumi neder visiem. Tas ir labs veids, kā piedomāt par ēdienkartes izvēli, nevis atteikties no kāda produkta vispār. “Bet pats galvenais – esi laimīga tur, kur pavadi lielāko daļu savas dzīves, – mājās un darbā. Izjūtot piepildījumu ģimenē un gandarījumu darbā, grūti būt nelaimīgai.”

MAIJAS TOP 5 PRODUKTI

1. Schwarzkopf Professional BC Bonacure. Kolekcijā ietilpst vairākas matu kopšanas līnijas dažādām vajadzībām – gan matu kuplumam, gan nogludināšanai, gan krāsas saudzēšanai. Mazgājot matus, šos šampūnus savā starpā ik pa laikam mainu – tie ir no viena zīmola, un to formulas cita citu papildina, nodrošinot skaistu, labi koptu matu izskatu. Maksā 10,99–13,99 EUR (250 ml), Douglas.

foto: Publicitātes foto

2. Eisenberg Crème Contour des Yeux & Lèvres. Šis acu un lūpu kontūru krēms īpašs ar to, ka tā lietošana sniedz acīmredzamu rezultātu – āda ap acīm un virslūpas tiek izlīdzināta un izzūd pirmās sīkās grumbiņas. Efekts nav jāgaida mēnešiem ilgi, rezultāts redzams jau pēc nedēļas. Maksā 76,99 EUR (30 ml), Douglas.

foto: Publicitātes foto

3. La Roche-Posay Effaclar Duo (+) Unifiant krēms ar toni (medium tonis) ir ideāli piemērots sievietēm ar problemātisku ādu, jo poras netiek aizsprostotas, gluži otrādi – krēmam piemīt ārstnieciskas īpašības. Tam ir viegla konsistence, un uzklāts tas rada ļoti dabisku mirdzošas ādas efektu. Pirms tam dienas krēma lietošana nav obligāta. Pateicoties šim produktam, no tonālajiem krēmiem esmu atteikusies vispār. Maksā 18,04 EUR (40 ml), Internetaptieka.lv.

foto: Publicitātes foto

4. Kiko Long Lasting Stick Eyeshadow, tonis dark taupe. Vislabākais zīmulis, ar kura palīdzību piecās sekundēs izveidot dienas smokey eye efektu. Apvelkot ar zīmuli acs kontūru, to izpludina ar pirkstu vai ēnu pludināmo otiņu. Maksā 3,45 EUR, Kikocosmetics.com

foto: Publicitātes foto

5. Rimmel Stay Matte Liquid Lipstick, tonis Fire Starter. Par šo matējošo lūpu krāsu Instagram esmu saņēmusi visvairāk jautājumu – tā tiešām ir mana favorīte. Tai ir ērts aplikators, kas nodrošina ideālu klājumu. Lūpas visas dienas garumā izskatās ļoti valdzinošas un kuplas. Maksā 3,50 EUR, Drogas.

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Instagram konti, kas iedvesmo Maiju:

@marianna_hewitt: No Instagram satura viedokļa Mariannai, manuprāt, tas ir vislabākais – tīrs un nepiesārņots, vienmēr ar noderīgiem padomiem un pievienoto vērtību. Ļoti patīk viņas skaistumkopšanas ieteikumi.

@oliviapalermo: Ļoti izsmalcināta jauna sieviete, kurai vienmēr ir perfekts stils un tikpat perfekta reputācija. Viņas tērpi un to kombinēšanas maniere ir iedvesmas vērti.

@victoriabeckham: Viktorija ir no tām unikālajām sievietēm, kurai ir gan ģimene, gan savs bizness un kura, šķiet, lieliski tiek galā ar šīm abām pozīcijām, kas prasa tik daudz resursu. Protams, viņai ir lieliska komanda, kas palīdz to visu paveikt, bet neviena komanda nespētu tik pareizi izaudzināt bērnus.