foto: Michael Simon/startraksphoto.com/ Vida Press
Soma uz muguras: ne tikai bērniem, bet arī stilīgām modesdāmām
Aktrise Džesika Alba.
2018. gada 3. septembris, 07:02

Soma uz muguras: ne tikai bērniem, bet arī stilīgām modesdāmām

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Slavenības pierāda, ka soma uz muguras ir ne tikai bērniem, ka tā ir ne tikai praktiska un ērta, bet arī stilīga un moderna izvēle.

Multifunkcija

Aktrise Džesika Alba ir trīs bērnu māte. Ceturtais viņas lolojums ir bērnu zīmols The Honest Co, kas ar sociāli atbildīgu pieeju rada visu – sākot no pamperiem un pudelītēm un beidzot vegāniskām mugursomām. „Kā vecākam man nepatīk sev līdzi nēsāt vienu savu un vienu somu bērnu vajadzībām. Kā sieviete vēlējos radīt pievilcīgu somu, kas piestāvētu visam un kurā varētu salikt pietiekami daudz,” skaidro aktrise un dizainere Džesika Alba un piedāvā dzimumneitrālu, universālu mugursomu moderniem vecākiem.

foto: Instagram, Vida Press
Džesikas Albas dizainētā vegāniskā mugursoma.

Klasika

Mugursoma var būt arī formālas garderobes sastāvdaļa. Tad somai ir jābūt lakoniskai un atturīgi neitrālai. Vai kā Ešlijai Simpsonei – par 1900 ASV dolāriem no zīmola Gucci.

foto: Coleman-Rayner / Vida Press
Dziedātāja un aktrise Ešlija Simpsone.

Kā rota

Tā kā izmēros neliela un rokas atbrīvo tikai no telefona, šāda mugursoma (ja vēl no zīmola Louis Vuitton) ir kā tēla galvenā rotaslieta.

foto: GAMR / BACKGRID/All Over Press/ Vida Press
Modele un aktrise Parisa Džeksone.

Vienā stilā

Mugursomai, ko plānots lietot komplektā ar sievišķīgu un seksapīlu apģērba komplektu, ir jābūt atbilstoši izsmalcinātai un glamūrīgai.

foto: BAHE / BACKGRID/All Over Press/ Vida Press
Mūziķe Mela B.

Universāla

Klasiska mugursoma no zīmola Tumi ir nepretencioza un tādējādi universāla izvēle dažādiem apģērbu komplektiem. Kā demonstrē aktrise Helēna Mirrena, sākot no ādas jakas līdz pat romantiskām kleitām.

foto: Defrance / Splash News / SplashN/ Vida Press
Aktrise Helēna Mirrena.
foto: Defrance / Splash News / SplashN/ Vida Press
Helēna Mirrena.

Dubultā

Tūristu funkcionālais triks valkāt mugursomu un vēdersomu vienlaikus ir tulkojams arī smalki un sievišķīgi. Abām somām ir jābūt izsmalcinātām un kvalitatīvām un nedrīkst atgādināt sporta izstrādājumus.

foto: 247PAPS.TV / SplashNews.com/ Vida Press
Aktrise Treisija Elisa Rosa.

Komplekts

Viena krāsa, stepēta dūnu jaka un līdzīga materiāla soma ir kā uniforma un komplekts. Ieteicams un drošs drēbju un somu atlases paņēmiens.

foto: Christopher Peterson/Splash News/ Vida Press
Aktrise Sāra Džesika Pārkere.

Sportiski

Mugursomas primārā nozīme ir praktiskums un sportiskums. Bet arī atlētiskais somas gars ir pielāgojams izsmalcinātā un elegantā versijā ar lakoniskām formām un kvalitatīviem izejmateriāliem.

foto: Chelsea Lauren/WWD/REX/ Vida Press
Aktrise Keita Bosvorta.

Roks

Atgādinājums, ka mugursoma nav tikai funkcionāls izstrādājums, bet arī valkātājas stila papildinājums un rota. Cik pati, tik roķīga un dumpinieciska mugursoma.

foto: Beretta/Sims/REX/ Vida Press
Mūziķe Šēra.