foto: Liāna Brūvere
Latviešu erotisko romānu autore Karīna Račko: "Ikviena sieviete var kļūt skaista"
"Kvalitatīvs sekss ir viens no pilnasinīgas dzīves pamatprincipiem, kas ietekmē ne tikai emocionālo labsajūtu, bet arī fizisko veselību," saka Karīna.
2018. gada 3. jūnijs, 05:37

Latviešu erotisko romānu autore Karīna Račko: "Ikviena sieviete var kļūt skaista"

Linda Vesate

Žurnāls "OK!"

Zobārste, Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzēja un rakstniece, erotisko romānu Saplēstās mežģīnes un Debesis pelnos autore Karīna Račko dod priekšroku dabiskam skaistumam un uzskata, ka sievietes pašsajūtu lielā mērā ietekmē viņas vīrietis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Agrāk, kad strādāju praktiskajā zobārstniecībā, jau astoņos no rīta bija jābūt kabinetā un jāpieņem pacienti, tāpēc šobrīd esmu priecīga par iespēju dienu sākt mierīgi. Nesteidzīgi pieceļos, uzvāru tasi melnas kafijas un, to malkojot, internetā pārskatu jaunākās ziņas, kā arī izlasu un atbildu uz e-pastiem, tostarp lasītāju vēstulēm.

Esmu sapratusi, ka šāds režīms, kad pati varu plānot savu dienu, man ļoti patīk. Tā kā esmu pūce, rakstīšana ievelkas līdz vieniem, diviem naktī, bet mostos jau septiņos, lai uz bērnudārzu aizvestu meitiņu. Ja jūtu, ka enerģijas baterijas sāk nosēsties, atļaujos pie miera doties laikus, lai no rīta pamostos mundra un varētu atgriezties savā ritmā.

Ikdienā neaizraujos ar grima veidošanu, dodu priekšroku dabiskam izskatam, tāpēc manu skaistumkopšanas produktu klāsts nav liels. Tajā ietilpst acu zīmulis Dior Diorshow Khôl, bezkrāsains, nostiprinošs serums skropstām un uzacīm LashPROF Da Lashes Lash & Brow Gel un kopjošs lūpu balzams ar organisku mandeļu pienu un kakao sviestu no vācu eko kosmētikas zīmola Lavera. Man ir ļoti paveicies ar draudzeni – stilisti, kura vienmēr palīdz ar grima un matu sakārtojuma veidošanu pirms svarīgiem pasākumiem.

Lielākais šā gada atklājums skaistumkopšanas jomā ir Chanel CC krēms ar SPF50, ko man ieteica konsultante lidostā pirms došanās uz Abū Dabī. Atšķirībā no tonālajiem krēmiem, kas rada smaguma sajūtu uz ādas, šim CC krēmam piemīt viegla un patīkama tekstūra. Vēl viens produkts, ar kuru iepazinos tā paša ceļojuma laikā, ir saules aizsargkrēms Institut Esthederm Adaptasun ADAPTASUN, kas ne tikai aizsargā ādu no kaitīgajiem saules stariem, bet arī veicina iedeguma veidošanos.

No rītiem un vakaros lietoju mitrinošu krēmu Institut Esthederm Intensive Hyaluronic Cream, ziemā pirms došanās ārā uzklāju arī barojošo krēmu Matis Réponse Jeunesse Climatis Protection Cream. Pirms aptuveni gada, tuvojoties trīsdesmitajai dzimšanas dienai, sāku pastiprināti rūpēties par ādu acu zonā. Šim nolūkam lietoju Shiseido Ibuki Eye Correcting Cream. Sejas attīrīšanai, atsvaidzināšanai, kā arī vienkāršai un saudzīgai grima noņemšanai izvēlos micelāro ūdeni Bioderma Sensibio H2O AR.

Nekad neesmu krāsojusi matus vai izjutusi vēlmi to darīt, tāpēc bieži no frizieriem dzirdu atzinīgus vārdus par matu veselīgo stāvokli un dabisko mirdzumu. Ikdienas kopšanai izmantoju Keune Care Satin Oil šampūnu un kondicionieri un ļauju tiem dabiski izžūt. Lai ikdienā savaldītu lokas, lietoju nogludinošo krēmu Stenders Feel The Smooth; ja vēlos tās izcelt – Tigi Bed Head Foxy Curls.

Svarīgu lomu ikdienā spēlē smaržas, jo tās ietekmē manu pašsajūtu. Vairākus gadus biju iecienījusi Thierry Mugler Angel, šobrīd kā savu aromātu izjūtu Carolina Herrera Good Girl, kas piesaistīja ar skaisto kurpītes formas iepakojumu un vēlāk apbūra arī ar tuberozes un jasmīna ziedu notīm.

Esmu iecienījusi Stenders šokolādes un vaniļas ķermeņa krēmu tā fantastiskās smaržas dēļ, kā arī Stenders kafijas lūpu sviestu. Pateicoties darba specifikai, man ir ļoti aktuāla roku ādas kopšana. Strādājot ar studentiem praktiskajās nodarbībās, nākas bieži mainīt gumijas cimdus un mazgāt rokas, tādā veidā ārkārtīgi sausinot roku ādu. Izcils produkts, kas atjauno ādā mitruma līmeni un novērš tās sprēgāšanu, ir roku krēms Eucerin Urea Repair.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Still my favourite kind of winter 🌞 🌴 #vacationmode #dubai #palmjumeirah

A post shared by Karīna Račko (@racko.karina) on

Ļoti svarīga skaistumkopšanas sastāvdaļa ir arī zobu un mutes veselība. Jau sešus gadus lietoju elektronisko Sonic tehnoloģiju zobu birsti Philips Sonicare DiamondClean, kas noņem 7–10 reizes vairāk aplikuma nekā parastā zobu birste, un pēc katras zobu tīrīšanas reizes rada sajūtu kā pēc higiēnista apmeklējuma. Noteikti investīcijas vērts produkts!

Lai atgūtu enerģiju un labi justos savā ķermenī, divas trīs reizes nedēļā cenšos apmeklēt sporta zāli. Aptuveni pusgadu izmantoju personīgā trenera pakalpojumus, lai iemācītos dažādus vingrinājumus un saprastu pareizās tehnikas, šobrīd trenažieru zālē darbojos pati. Esmu individuāliste, man patīk pašai plānot savu treniņu programmu un tempu. Sporta zālē, kuru apmeklēju, ir sauna, tvaika pirts un džakuzi, kas ļauj ik reizi sajusties kā mazā SPA – vienlaikus sportoju un relaksējos. Brīvdienās atļaujos atpūtināt prātu, iegrimstot grāmatu un filmu pasaulē ar vīna vai šampanieša glāzi.

Ikviena sieviete var kļūt skaista un sievišķīga, ja vien ir pietiekami gudra un viņai ir vēlme tādai būt. Man ļoti patīk ģērbties kleitās, jo tas ļauj justies daudz sievišķīgāk, nekā uzvelkot džinsus un sporta apavus. Vēl viens intīms un ļoti svarīgs elements ir apakšveļa. Lai gan neviens to neredz, skaista apakšveļa ir kā mazs noslēpums, kas ietekmē pašsajūtu.

Pain, I've missed you! 😁 #backtoplayground

A post shared by Karīna Račko (@racko.karina) on

Mana subjektīvā pārliecība, kam ticu – sievietes sievišķība ir lielā mērā atkarīga no tā, vai un kāds vīrietis ir viņai blakus. Sievietei ir nepieciešams justies ne tikai mīlētai, bet arī iekārotai. Ja tā notiek, sievišķība rodas pati no sevis, un šī enerģētika ir tik stipra, ka to sajūt arī apkārtējie. Seksuālās attiecības fundamentāli ietekmē sievišķību. Kvalitatīvs sekss ir viens no pilnasinīgas dzīves pamatprincipiem, kas ietekmē ne tikai emocionālo labsajūtu, bet arī fizisko veselību.

Ir brīnišķīgi, ja sievietei blakus ir stiprs vīrietis un viņa var justies pasargāta un droša, taču arī sievietēm ir izteikts iekšējs spēks. Gudra sieviete spēj ietekmēt vīrieti emocionālā līmenī – caur vārdiem un sajūtām. Tādā gadījumā abi spēki mijiedarbojas, un tas ir jūtams arī starp manu grāmatu varoņiem. Tiem, kuri saka, ka vīrieši manās grāmatās ir tipiski, dominējoši tēli, es atbildu – jūs neesat sapratuši! Patiesībā abos romānos sieviete ir tā, kura virza attiecību gaitu, taču tas notiek nemanāmi. Iedziļinoties var redzēt, cik liels ir sievietes spēks. Ne velti saka, ka vīrietis ir galva, bet sieviete – kakls, kurš to galvu groza.