Pastaiga jūlijs/ augusts 2011
2011. gada 29. jūnijs, 13:42

Pastaiga jūlijs/ augusts 2011

Jauns.lv

Iznācis modes un stila žurnāla „Pastaiga” jūlija/augusta numurs. Tajā lasiet interviju ar arhitekti Brigitu Bulu un slaveno dizaineru – mēbeļu dedzinātāju Mārtenu Bāsu, skatiet, kā tuvplānā izskatās arhitektūras gada notikums – mājas Līči Ventmalā jeb 8 Melnie, iepazīstiet aborigēnu mākslu, uzziniet, kuras Holivudas zvaigznes un kāpēc dzīvo laukos utt.

Pastaigas jūlija/ augusta numurā lasiet:

„Man patiesībā pietiktu ar vienu baltu telpu ar ķeblīti un gultu. Tāda tīrības pakāpe būtu mērķis. Labāk, lai kaut kā pietrūkst nekā paliek pāri.”

„Galvenais, lai sajūtas, vienalga kādas, ir patiesas. Mīlestība taču dažādās formās ir gaisā.”

„Lietu nosaukšana vārdā automātiski uzliek tām robežas un līdz ar to samazina attīstības, improvizācijas un rotaļāšanās iespējas.“

„Man patīk pēc viesībām ar rokām nomazgāt traukus. Tas process ir ļoti meditatīvs un foršs – no netīrības uz tīrību un kārtību.”

–    viena no „Lukabuka” izveidotājām, arhitekte Brigita Bula, kas pēdējā laikā izpelnījusies labus vārdus arī par Latvijas modes dizaineru konceptveikalu „Taste Latvia” un Dailes teātra izstāžu projektu dizainu.

Mājas Līči Ventmalā jeb 8 Melnie – viens no pēdējā gada visvairāk aprunātajiem notikumiem Latvijas arhitektūrā. Pilnīgi noteikti ne tipiska latvieša lauku brīvdienu māja. Un tieši tāpēc uzmanības un pārdomu vērta.

Ekskluzīvi! Pastaiga intervē aborigēnu māksliniekus.

Vēl pirms 40 gadiem pasaulei nezināmā Austrālijas aborigēnu māksla tagad iekaro pasauli un iegūst uzticīgus sekotājus. Labi šīs mākslas paraugi nu jau ir tādā vērtē, ka mākslas kolekcionāri pierakstās rindā pat uz topošajām gleznām.

Viņš šodien dara to, ko pārējie darīs tikai rīt!

Holandiešu dizainers Mārtens Bāss pasaules slavu ieguva ar savu kolekciju Smoke – apdedzinātām baroka stilistikai radniecīgām mēbelēm. Bāss turpina pārsteigt ar katru savu kolekciju, izpelnoties dizaina enfant terrible nosaukumu.

Pastaiga.lv/ Foto: Iveta Vaivode, Bulls Press un no publicitātes materiāliem