Iznācis modes un stila žurnāla „Pastaiga” decembra numurs!
2011. gada 17. novembris, 10:20

Iznācis modes un stila žurnāla „Pastaiga” decembra numurs!

Jauns.lv

Tajā – intervijas ar apavu zīmola ZoFA īpašnieci un dizaineri Elīnu Dobeli, itāļu modes nama Salvatore Ferragamo viceprezidenti Džovannu Ferragamo, zviedru slaveno rūpniecisko dizaineru Bjernu Dālstrēmu un jauno modes duetu Fyodor Golan utt.

Tostarp, stāsts par modes namu ar elegances zīmi Trussardi, kas šogad svin 100. gadadienu; ieskats jaunākajās tekstila tendencēs; Ziemassvētku gardumi iz pasaules klasikas mājas viesībām un ideālām dāvanām; idejas un iedvesmas, kā izskatīties svētku ballītēs un ko dāvināt u.c.

Apavu zīmola ZoFA īpašniece un dizainere Elīna Dobele: “Bez ambīcijas nevar!”

Pašmāju apavu zīmols ZoFa dažu pēdējo gadu laikā ir ticis pamanīts un novērtēts gan Latvijā, gan tālāk pasaulē. Aiz tā visa stāv Elīna Dobele, arhitekte pēc izglītības, kura ir sapratusi, ka mums vajag ko vairāk par lielveikalu attieksmi – i kājiņu apčubināt, i parunāties. Arī to, ka dzīvē viss ir iespējams, jo viss, kam tu no sirds tici, notiek. Atliek tikai darboties.

Kas tagad vada Christian Dior, Chloé, Kenzo u.c. slavenus pasaules modes namus? Iepazīstieties!

Šogad vairāki pasaulē pazīstami modes nami savu kolekciju veidošanā iesaistījuši jaunus talantus – vieni izvirza mērķi pievērst jaunu zīmola cienītāju un patērētāju paaudzes uzmanību, citi zaudējuši savu galveno dizaineru skandāla vai citādu radošu izpausmju meklējumu dēļ. Daļa no jaunajiem radošajiem, tikai oktobrī prezentējuši savas pirmās kolekcijas, vēl gaida atsauksmes un zīlē kafijas biezumos, kāda būs viņu nākotne. Un tomēr jau tagad ir skaidrs, ka šie ir vārdi, kurus noteikti ir vērts atcerēties.

Urbis, kas atrodas zviedru Nacionālajā mākslas muzejā

Negadās bieži, ka dizainers pasaules atzinību un slavu ārpus šaurām profesionālām aprindām iegūst nevis ar kādas burvīgas lampas vai ērta dīvāna dizainu, bet gan ar asfalta urbja veidolu. Tieši pamatīgs, bet dizainiski glīts rūpnieciskais urbis ir zviedru slavenā dizainera Bjerna Dālstrēma veiksmes stāsta pamatā. Viņš izstrādā arī atzītu un pircējiem tīkami lakonisku mēbeļu, sadzīves priekšmetu, divriteņu un dažāda rūpnieciskā aprīkojuma dizainu, taču urbis uzskatāmi iemieso viņa radošā rokraksta kvintesenci.

Pastaiga.lv / Foto: Bulls Press un no publicitātes materiāliem