Laiks pārmaiņām
2013. gada 15. februāris, 13:45

Laiks pārmaiņām

Jauns.lv

Gada sākums nereti kļūst par atskaites punktu jaunai dzīvei. Varbūt uzmundrināt sevi ar jaunām vizuālā tēla niansēm? Pastaiga vēsta, ko svaigu un daudzkrāsainu piedāvā pasaules matu modes līderi.

Vairums frizieru strādā ar noteiktu kosmētikas un matu krāsu zīmolu, tātad koncentrējas uz tā piedāvāto skatījumu. Mēs apkopojām skaistākās un iedvesmojošākās profesionālo matu kosmētikas zīmolu kolekcijas, lai sniegtu jums plašāku ieskatu jauno frizūru frontē – un, iespējams, iedvesmotu pārmaiņām!

L’Oréal Professionnel

Retro Nouveau

50. un 60. gadu dīvu ikoniskie tēli modernā interpretācijā ir L’Oréal Professionnel zīmola rudens/ziemas kolekcijas kvintesence. Mūsdienīgu noskaņu frizūrām piešķir īpašā krāsošanas tehnika, ko L’Oréal Professionnel nosauc par iluzorā ēnojuma tehniku. Tā paredz tumšāku toni matu sakņu zonā un gaišāku toni matu galos, tā optiski radot apjomu. Viena no retro dīvām, kas iedvesmojusi L’Oréal Professionnel radošo komandu, ir Tvigija, kas puicisku stilu prasmīgi apvienoja ar izteiktu sievišķību. Šā tēla matu krāsojumā vēsais un dabīgais tonis pāriet siltāk un gaišāk blondajā, radot dziļuma ilūziju. Brižitas Bardo femme fatale tēlu raksturo izsmalcināts vara toņu sajaukums, kur gaišākas un drosmīgākas nokrāsas izvietotas matu vidusdaļā un galos. Šāda tehnika ļauj sievietēm parotaļāties ar gaišākiem matu toņiem, nekā viņas parasti uzdrošinātos, jo gaišais tonis neatrodas tiešā sejas tuvumā. Savukārt viens no Elizabetes Teilores pavedinošā tēla stūrakmeņiem ir milzīgas jutekliskas cirtas, ko L’Oréal Professionnel interpretē mūsdienīgi vieglākā tekstūrā un violetu toņu salikumā.

Davines

Powder

Itāliešu izcelsmes dabiskās matu kosmētikas zīmols ar vienu no slavenākajiem un talantīgākajiem pasaules matu stilistiem Andželo Seminaru priekšgalā nākamajai sezonai piedāvā ļoti niansētu, smalku un reālajā dzīvē izmantojamu redzējumu, ko perfekti raksturo kolekcijas nosaukums Powder – tātad pūderis. Pūderis raisa asociācijas ar pagātni un sievišķību, kas tai piemita. Pūderis visu pārklāj ar teju neredzamu plīvuru, nogludinot kontrastus un pārejas. Tas ir ēterisks un netverams kā gaiss. Pūderis stāsta arī par sievišķības triumfu 50. gados, kad gari mati maigi ieskāva sieviešu sejas, kuru vaibstu skaistumu spilgti izcēla skropstu tuša, vaigu sārtums – un, protams, pūderis. Andželo Seminara atzīst, ka viņam patīk kreativitāte, kas robežojas ar galējībām, tomēr tuvi arī maigi, sievišķīgi un toņos niansēti tēli. Šajā kolekcijā izmantoti pūderaini, vēsi un viegli rožaini matu krāsu toņi, kas palīdz radīt ļoti sievišķīgus, sapņainus tēlus nude noskaņā. Davines zīmolam raksturīgā Flamboyage tehnika ar vienpusēji līpošu lokšņu izmantošanu šķipsnu krāsošanā ļauj radīt dabīgākas krāsu pārejas un ar krāsošanas tehnikas palīdzību vien jau piešķir tekstūru matiem! Vieglās un gaisīgās matu tekstūras balsta veidošanas līdzekļi ar apjoma un matētu efektu.

Keune

Seductions

Keune komanda kolekcijas radīšanas laikā šoreiz nolēma iedziļināties jutekliskuma, pavedināšanas un emociju pasaulē, iedvesmojoties no kultūras mantojuma dāsnā piedāvājuma un pārbaudītām vērtībām. Šobrīd pasaules kultūras mantojums tiek celts saulītē dažādās mākslas jomās, ne burtiski citējot, bet gan pārradot ar mūsdienīgu izteiksmes līdzekļu palīdzību. Tās ir atsauces uz zelta laikmetu, kurā estētika, dekorācijas, skaistums un inovācijas ieņem centrālo vietu. Laiks, kad meistarība un māksla bija vienotas, kad mode bija kultūras daļa, savukārt folklora – pašlepnuma un iedvesmas avots. Keune to interpretē vizuālajos tēlos, kurus raksturo it kā pretrunīgi, bet ļoti aktuāli apzīmējumi – mūsdienīgs glamūrs un retro-futūrisms. Kolekcijā dominē vieglas un noapaļotas formas, piemēram, lokas vidēja garuma matos vai pagarināts boba griezums ar mīkstinātu kontūrlīniju. Īso griezumu sievišķīgāku padara noapaļots ponijs pieres daļā. Un, protams, nav aizmirsts par gaisīgiem un sievišķīgiem, pakāpeniskiem garo matu griezumiem. Savukārt par aktuālākajiem matu toņiem Keune pasludina siltos vara un maigi blondos ar zeltītām šampanieša toņu atblāzmām.

Wella Professionals

The Sound of Color

Wella Professionals 2013. gada kolekcijas vadmotīvs ir krāsas un skaņas saikne. Wella Professionals aicina sadzirdēt krāsas skaņu, jo katrai krāsai esot savs unikāls ritms. Vairums kolekcijas frizūru drīzāk vērtējamas kā Haute Couture stila darinājumi ar ekstrēmām krāsām un pārspīlētām formām. The Sound of Color kolekciju raksturo četri dažādi motīvi. Fusion tendences tēlā Austrumi satiek Rietumus, veidojot eklektisku krāsu harmoniju. Tā ir izbalējušu pasteļtoņu saspēle ar spēcīgiem un spilgtiem toņiem. Decibel tendence ir krāsu ceļojums, kas ir kliedzošs un pat bezkaunīgs, jo iedvesmojies no 70. gadu glemroka stila. Echo ir askētiska un savā ziņā depresīva šika iemiesojums gandrīz melnbaltā toņu gammā, kur dabīgie toņi kontrastē ar piesātināti tumši zaļiem, violeti melniem, savukārt pelnu pelēkais un krīta baltais padara krāsojumu niansētāku un bagātīgāku. Allegra tendence ir sinonīms dzīvespriekam kā bezkaunīgai greznībai, zelta mirdzumam un dekadences stilam. Tā ir dzīves svinēšana un tiekšanās pēc elitārām un kvalitatīvām lietām. Allegra sievietei ir ļoti augstas prasības pret savu izskatu – visam vienmēr jābūt ideālam!

Goldwell

Beautify

Goldwell Color Zoom kolekcija ar jauko nosaukumu Beautify aicina padarīt skaistāku pilsētvidi, kurā mēs dzīvojam, liekot uzziedēt betona mūriem un atraisot mākslinieku katrā sirdī. Viens no kolekcijas vizuālajiem elementiem ir vienkārši, rupji un dzīvespriecīgi krāsaini adījumi, kas lieliski raksturo kolekcijas noskaņu. Matu griezumu un krāsu valodā šī noskaņa izpaužas kā dažādu stilu sajaukums, kur grafiskas līnijas mijas ar plūstošām un toņi saplūst neparastos salikumos. Dzīvespriecīgi pasteļtoņi papildina blondos pamattoņus, savukārt dabīgie un raupjie zemes toņi padara interesantāku tumšu matu krāsojumu. Eklektiskie tēli iemieso sevī individualitāti, brīvību un pārsteigumu, izbrīnot ar jaunām un pārsteidzošām kombinācijām.

Pastaiga.lv / Foto no publicitātes materiāliem