Jauns veikals dzīves baudītājiem- veikals – Elkor Food & Wine
2013. gada 18. februāris, 08:00

Jauns veikals dzīves baudītājiem- veikals – Elkor Food & Wine

Jauns.lv

Brīvības ielas sākumā, ar durvīm tieši uz Brīvības pieminekli un līdzās Rīgas viesu iecienītajai pārgājiena trasei, kas šķērso bulvāru loku un no Vecrīgas ved uz Radisson Blue Hotel Latvija, sācis darboties jauns veikals – Elkor Food & Wine.

Konkurenti veikalu par apskaust par atrašanās vietu. Arī veikala piedāvājums – izmeklēti saldumi, augstākās kvalitātes kafiju un tēju izlases, ievārījumi, konservi desertiem un nopietnām maltītēm, pikantas uzkodas un sieri, alkoholiskie un bezalkoholiskie dzērieni, tostarp aptuveni 1000 dažādi vīni – ir visnotaļ iespaidīgs. Klasiskā atturībā iekārtotie plaukti ir blīvi pildīti ar gardēdības pasaulē zināmiem un augstu vērtētiem zīmoliem, kuru vidū absolūti dabiski iederas arī Latvijā ražotā šokolāde, medus, augļu sukādes, cepumi, ievārījums, siers un pat piecu ražotāju augļu vīns.

Jā, tie plaukti... Preču izkārtojums ir tik kārtīgs, tik atturīgs un tik perfekts, ka atgādina muzeja stendu Britu nacionālajā galerijā. Veikala iekārtotāji devuši visiem produktiem vienādas tiesības būt pamanītiem, par izcelsmi ziņojot vien atturīgās cenu zīmēs, un veikala apmeklējums var būtiski ieilgt. Cerams, ka ar laiku pārdevēju zināšanas augs un tie ieinteresētajam pircējam varēs pastāstīt ko vairāk un ko interesantāku par informāciju, ko iespējams izlasīt arī uz iepakojuma vai etiķetes.

Elkor Food & Wine ir šokomānu mazā paradīze, te ir lieliski biskvīti, cepumi un krekeri, klasiski perfektas želejas, ekskluzīvu tēju izlase un vīnu klāsts, kas iepriecinās gan tradicionālistus, gan eksperimentu cienītājus. Cenas? Kvalitatīvas ēdamlietas un vīns vienkārši nevar būt lēts. Taču ir gana daudz preču, kuras var atļauties arī  taupīgais latvietis, kurš mācās kvantitāti pamazām vērst kvalitātē.

Plusi

: perfekta atrašanās vieta, ļoti plašs augstākās raudzes našķu, stipro alkoholisko dzērienu un vīna klāsts, kā arī liela un, galvenais, dažāda Latvijā ražoto gardēžu suvenīru izlase, vietējo vīndaru darītos dzērienus ieskaitot. Turklāt Latvijā ražotais veikala plauktos ir līdzvērtīgs spēlētājs franču, beļģu un britu high class.

Mīnusi: klasiska (arī dārga un distancēti eleganta) bezpersonība kā interjerā, tā apkalpošanā (ko gan nevar pārmest apsargam). Pārdevēji pagaidām šķiet vairāk apmulsuši par pircējiem.


Pastaiga.lv/Foto no publicitātes materiāliem