Astrologu prognozes šim gadam. Vai viņi paredzēja traģēdiju?
Novembris Marsa ietekmē kļūs par satraucošu pārmaiņu laiku, pirms gada brīdināja vieni zvaigžņu tulki. Citi atkal neko tādu negaidīja.
Cita pasaule
2013. gada 14. decembris, 06:30

Astrologu prognozes šim gadam. Vai viņi paredzēja traģēdiju?

Jauns.lv

Kopumā 2013. gads solās būt labāks nekā pērnais – tā pērn, tuvojoties gada nogalei, solīja astrologi. Atjaunotās Latvijas vēsturē lielāko traģēdiju un valdības krišanu viņi zvaigznēs īsti nesaskatīja.

Ir tāds teiciens – pēc kara visi gudri. Bet šoreiz ir vērts ieskatīties arhīvos, kādas prognozes pauduši astrologi pirms kara, – tātad šim gadam, kas jau tuvojas noslēgumam.

Mierīgs gads ar postošu epidēmiju

Ūdens jeb Melnās čūskas gads būšot pozitīvāks nekā 2012. gads, tā LTV raidījumam Labrīt, Latvija apgalvojis kāds sertificēts astrologs. Savādā kārtā šis optimistiskais vēstījums no videovietnes YouTube ir izgaisis, taču saglabājušies ir citi viedo paredzējumi.

Piemēram, astroloģe Anželika Žuravska savā redzējumā dalījusies ar Māmiņu klubu. Precīzs citāts: “2013.gads būs mierīgāks, jo mūs gaida tikai un vienīgi Jupitera ingresija Vēža zīmē. Pie tam Jupiters ir tā saucamais benefaktors jeb veiksmes, izdošanās, panākumu planēta, kas norāda uz mazāku kopējo radikālo notikumu intensitāti un atsevišķi akcentē izglītības sistēmas reformu tēmu visā pasaulē.”

Vienīgā liksta: “Sākoties 2013. gadam, mūs gaida mīklainas, jaunas saslimšanas, kas tiek nodotas ar vīrusu palīdzību, vai – lietojot šķidrumus. (..) Šādas katastrofas sekas var kļūt tik nopietnas, ka visas pasaules cilvēki apvienosies, lai novērstu kopējo nelaimi.” Šo nelaimi gan esam pārlaiduši, pat nepamanot...

Kvadrūtā pret Urānu un Plutonu

Astrologs Edijs Spāre žurnāla Mistērija 2012. gada decembra numurā veikli pārstāstījis visiem jau zināmās problēmas un patiesības – vajadzētu īpašas nodokļu atlaides jauniem uzņēmumiem, jārada Singapūras modelis (kā no Einara Repšes reklāmas), ieteicams vairāk mācīties, ieklausīties citos, un vinnētāji būs tie, kas sāks darīt paši un īstenos savas vēlmes un idejas.

Protams, tas viss apaudzēts ar profesionālo leksiku – situāciju nedaudz sarežģī Mēness, kurš veido negatīvu aspektu ar Urānu, eļļu ugunī pielies Plutona savienojums ar Urānu.

Patiesībai trāpīts ar prognozi, ka turpināsies spēcīgi viesuļi un citas dabas un tehnogēnās katastrofas. Nesenais taifūns Filipīnās laupīja vismaz 5200 dzīvību, vētras ir postījušas gan Latviju, gan ASV, un Zolitūdes traģēdiju var saukt arī par tehnogēnu katastrofu.

Tomēr kopumā Edija Spāres prognozes ir šādā līmenī: “Ja Latvijai pietiks līdzekļu un saprātīgi konsolidēs airBaltic, tad mums vēl joprojām būs sava aviokompānija, ja nē, tad var gadīties ļaunākais scenārijs.” Varbūt būs tā, bet varbūt otrādi, un to visu papildina Jupiters orbisa veidā, veidojot kvadrūtu pret Urānu un Plutonu. Tas nav izdomājums, tā raksta astrologs.

Vistuvāk traģiskajai patiesībai

Profesionālais portāls astrologi.lv solījis, ka 2013. gads būs vairāk iespēju bagāts garīgā, intelektuālajā un emocionālajā sfērā – visam, kas nodrošina gada uzvaru pār matēriju. Diemžēl Zolitūdes gadījumā matērija izrādījās nestabila... Viens gan trāpīts desmitniekā – gada otrajā pusē gaidāma sarežģītu situāciju risināšana.

Cits specializētais portāls kosmopulss.lv brīdinājis, ka šā gada maijā, oktobrī un novembrī izveidosies precīzs kvadrāts starp Urānu un Plutonu. “Plutons astroloģijā ir graušanas un reģenerācijas planēta – masu pasākumi un biedējoši apstākļi, bet Urāns – negaidītu notikumu un satricinājumu planēta – revolūciju planēta, brīvības un anarhijas,” šī prognoze gan ir biedējoši precīza, turklāt uzsverot, ka šie periodi 2013. gadā solās būt īpaši kritiski.

Zolitūdes traģēdija, valdības demisija – to visu pieredzējām novembrī, kas “Marsa ietekmē var kļūt par satraucošu pārmaiņu laiku, kas aiz sevis nesīs masu protesta nemierus un akcijas, tautas un varas pārstāvju konfliktus”. Vienīgais mierinājums – novembris jau ir garām. Un vēl kosmopulss.lv ekspertu ieteikums: “Uzmanieties no infekcijām un saaukstēšanās iespējamības.”

Kasjauns.lv / Foto: All Over Press