Citronu biskvīta torte ar iebiezināto pienu

Jauns.lv

Īsts gardēdis tikai ļaujas gardiem ēdieniem, bet arī pats izmēģina kulināros eksperimentus. Recepti iesaka Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Citronu biskvīta torte ar iebiezināto pienu...

Pagatavošana laiks: 1 stunda

Porcija: 8 cilvēkiem

Nepieciešams:

•    Lauku olas – 4 gab.  

•    Rapšu eļļa – 70 ml

•    Milti – 4 ēdamk.

2.    Olu baltumus atdali no dzeltenumiem

3.    Atsevišķos traukos sakul baltumu un dzeltenumu ar cukuru, tā, lai veidojas biezs krēms

4.    Olu dzeltenumam pievieno eļļu un citrona sulu, iecilā sakulto baltumu dzeltenumā

5.    Pievieno izsijātus miltus, sajauc un lej formā

6.    Biskvītu cep 35 – 40 minūtes, atdzesē un pārgriez uz pusi

7.    Uzber saldētas ogas, pārlej vārītu iebiezināto pienu un pa virsu liec otru biskvīta pusi, dekorē ar ogām

8.    Ogas nav jāatkausē, tās pašas atkusīs un visas sulas sasūksies biskvītā, kūkai dodot papildu atsvaidzinošu garšu

Atceries!

Lai vārīto pienu labāk varētu uzklāt, tas ir nedaudz jāsasilda, bet kad tas atdzisīs, tas atkal kļūs stingrs.


Kasjauns.lv/ Publicitātes foto