Citronu biskvīta torte ar iebiezināto pienu
Īsts gardēdis tikai ļaujas gardiem ēdieniem, bet arī pats izmēģina kulināros eksperimentus. Recepti iesaka Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.
Pagatavošana laiks: 1 stunda
Porcija: 8 cilvēkiem
Nepieciešams:
• Lauku olas – 4 gab.
• Rapšu eļļa – 70 ml
• Milti – 4 ēdamk.
• Brūnais cukurs – 3 ēdamk.
• Citrons – 1 gab.
• Saldētās avenes – 500 g
• Vārīts iebiezinātais piens – 1 kārba (400 ml)
Pagatavošana:
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 ̊C un ietauko tortes formiņu
2. Olu baltumus atdali no dzeltenumiem
3. Atsevišķos traukos sakul baltumu un dzeltenumu ar cukuru, tā, lai veidojas biezs krēms
4. Olu dzeltenumam pievieno eļļu un citrona sulu, iecilā sakulto baltumu dzeltenumā
5. Pievieno izsijātus miltus, sajauc un lej formā
6. Biskvītu cep 35 – 40 minūtes, atdzesē un pārgriez uz pusi
7. Uzber saldētas ogas, pārlej vārītu iebiezināto pienu un pa virsu liec otru biskvīta pusi, dekorē ar ogām
8. Ogas nav jāatkausē, tās pašas atkusīs un visas sulas sasūksies biskvītā, kūkai dodot papildu atsvaidzinošu garšu
Lai vārīto pienu labāk varētu uzklāt, tas ir nedaudz jāsasilda, bet kad tas atdzisīs, tas atkal kļūs stingrs.