Salāti ar grilēto sieru un melno olīvu tapenādi
Turpinot atklāt jaunus, oriģinālus ēdienus, ko pagatavot no lielveikalā nopērkamiem produktiem, šoreiz iepazīstinām ar Provansas virtuvei raksturīgo melno olīvu tapenādi un pasaulslaveno Kipras sieru Halloumi. Iesaka Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.
Pagatavošanas laiks: 20 min
Porcija: 2 cilvēkiem
Nepieciešams:
• Bistro salāti (vai citi zaļie salāti) – 150 g
• Siers Halloumi – 250 g
• Olīveļļa ar baziliku – 3 ēdamk.
• Šalotes sīpols – 1 gab.
• Citrons – 1 gab.
Melno olīvu tapenādei:
• Melnās olīvas bez kauliņiem – 100 g
• Sālīta anšovu fileja – 2 gab.
• Olīveļļa ar baziliku – 2 ēdamk.
• Ķiploki – 2 daivas
• Citrons – 1 gab.
• Svaigi čili – 1/5 gab.
• Svaigs baziliks – 1 sauja
Pagatavošana:
1. Gatavo tapenādi: smalki sakapā olīvas, ķiploku, baziliku un anšovu filejas
2. Pievieno aptuveni 2 ēdamkarotes olīveļļas, miziņu no pus citrona un visu šī augļa sulu
3. Gatavo salātus: Smalki sagriez šalotes sīpolu un liec bļodā, klāt pievieno 1 citrona sulu un 3 ēdamkarotes olīveļļas
4. Sakarsē grila vai parasto pannu. Sieru Halloumi ierīvē ar pāris pilēm eļļas un apcep no abām pusēm tā, lai tas sasiltu arī iekšpusē
5. Uz šķīvja liec salātu lapas, pārlej ar mērci un pasniedz ar grilētu sieru un melno olīvu tapenādi
/