Salāti ar grilēto sieru un melno olīvu tapenādi
Salātu lapas pārlej ar mērci, pasniedz ar grilētu sieru un melno olīvu tapenādi.

Salāti ar grilēto sieru un melno olīvu tapenādi

Jauns.lv

Turpinot atklāt jaunus, oriģinālus ēdienus, ko pagatavot no lielveikalā nopērkamiem produktiem, šoreiz iepazīstinām ar Provansas virtuvei raksturīgo melno olīvu tapenādi un pasaulslaveno Kipras sieru Halloumi. Iesaka Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Salāti ar grilēto sieru un melno olīvu tapenādi...

Pagatavošanas laiks: 20 min

Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams:

•    Bistro salāti (vai citi zaļie salāti) – 150 g

•    Siers Halloumi – 250 g

•    Olīveļļa ar baziliku – 3 ēdamk.

•    Ķiploki – 2 daivas

•    Citrons – 1 gab.

•    Svaigi čili – 1/5 gab.  

•    Svaigs baziliks – 1 sauja  

Pagatavošana:

1.    Gatavo tapenādi: smalki sakapā olīvas, ķiploku, baziliku un anšovu filejas

2.    Pievieno aptuveni 2 ēdamkarotes olīveļļas, miziņu no pus citrona un visu šī augļa sulu

3.    Gatavo salātus: Smalki sagriez šalotes sīpolu un liec bļodā, klāt pievieno 1 citrona sulu un 3 ēdamkarotes olīveļļas

4.    Sakarsē grila vai parasto pannu. Sieru Halloumi ierīvē ar pāris pilēm eļļas un apcep no abām pusēm tā, lai tas sasiltu arī iekšpusē

5.    Uz šķīvja liec salātu lapas, pārlej ar mērci un pasniedz ar grilētu sieru un melno olīvu tapenādi

Kasjauns.lv

/

Publicitātes foto