10 grima kļūdas, kas liek tev izskatīties vecākai
2014. gada 5. februāris, 07:09

10 grima kļūdas, kas liek tev izskatīties vecākai

Jauns.lv

Spilgta lūpu krāsa pareizi izvēlētā tonī liks tev izskatīties jaunākai, bet dažiem citiem kosmētikas produktiem būs tieši pretējs efekts. Vai tu pieļauj kādu no šīm kosmētikas kļūdām?

Pārāk tumšs vai pārāk gaišs korektors. Korektors ir lielisks produkts, lai noslēptu tumšos lokus zem acīm un pumpiņas. Taču, ja krāsa izvēlēta nepareizi, tas tevi acumirklī savecinās! Sieviešu bieži pieļauta kļūda ir tumšo loku maskēšana ar korektoru, kas vairākus toņus par gaišu. Ja tu negribot pieļauj šo kļūdu, tad nākamreiz konsīlera vietā iegādājies CC krēmu. Tā konsistence ir vieglāka, taču sniedz tādu pašu rezultātu. Ja tomēr vēlies pieturēties pie ierastā konsīlera, izvēlies savai ādas krāsai atbilstošu toni.

Pārāk daudz pūdera.

Pūdera kārtiņa nostiprina grimu un novērš sejas spīdēšanu. Taču pārāk smaga kārta vai bieža piepūderēšanās nav vēlama, jo tad pūderis sakrāsies krunciņās un grumbiņās, tās ļoti izceļot. Ja tev ir taukaina āda, risini to ar kopjošo kosmētiku vai tonālo krēmu uz ūdens bāzes. Dienas laikā nosusini seju ar salveti vai īpaši tam paredzētiem matējošiem papīrīšiem.

Tu nelieto grima bāzi. Daudzas sievietes piemirst par ļoti svarīgu soli grima uzklāšanā, bez kura sejas āda var izskatīties vairāk novecojusi, - grima bāzi! Īpaši svarīgs šis produkts ir sievietēm pēc 35 gadu vecuma, jo vizuāli mazina krunciņas un liek sejas ādai izskatīties gludākai.

Tu izvairies no šķidriem kosmētikas produktiem. Sievietei novecojot, sejas un kakla āda kļūst sausāka un zaudē mirdzumu. Lai ilgāk saglabātu jauneklīgu izskatu, atsakies no sausinošajiem pūderiem par labu tonālajam krēmam. Arī vaigu sārtumu izvēlies krēmveida, nevis pūderveida. Pūderi izceļ krunciņas un grumbas.

Pārāk uzkrītošs laineris. Šķidrā acu kontūrlīnija jeb laineris ir liktenīgās sievietes svarīgākais atribūts. Taču pārāk asas un uzkrītošas līnijas var izcelt vārnu kājiņas un krunciņas acu zonā. Tāpēc labāk iekrāso acis ar zīmuli un nedaudz izpludini. Tādējādi acis izskatīties skaisti uzkrāsotas, taču ne nogurušas.

Pārāk tumšs uzacu zīmulis. Ne visas ir dzimušas ar nevainojamām uzacīm. Taču tev tik un tā vajadzētu vairīties no to „uzlabošanas” ar ogļmelnu zīmuli. Lai uzacis izskatītos labi, tev jāizvēlas atbilstoša toņa uzacu zīmulis vai ēnas. Brunetēm vislabāk piestāvēs zīmulis, kas ir vienu toni gaišāks par matu krāsu, bet blondīnēm un rudmatēm – par toni tumšāks.

Metāliskie toņi. Sasniedzot zināmu vecumu, sievietēm jāuzmanās no izteikti metāliskām acu ēnām. To vietā izvēlies perlamutra toņu ēnas, kas neuzkrītošā veidā liks tavām acīm izskatīties starojošām un mirdzošām. Labāk izvēlēties savam vecumam piemērotāko kosmētiku, nekā akli skriet līdz jaunākajām tendencēm.

Par daudz vaigu sārtuma.

Izvēlies tādu vaigu sārtuma toni, kas piestāv ādas krāsai, un lieto to apdomīgi! Citādi izskatīsies pēc multfilmu varones. Pasmaidi spogulī un uzklāj sārtumu visvairāk uz āru izvirzītajā vietā, pēc tam izpludinot to deniņu virzienā. Pareizi izvēlēts un uzklāts vaigu sārtums sniegs jauneklīgo mirdzumu, jo tik ļoti vēlas iegūt sievietes.

Neglaimojošas krāsas. Runājot par krāsām, kas piestāv retajai sievietei, grima mākslinieki īpaši izceļ vienu – pelēcīgi violeto. Varbūt tev šķiet, ka tā ir universāla krāsa gan dienas, gan vakara grimam. Taču tā padarīs tavas lūpas vizuāli plānākas, un tas savukārt tevi savecinās par vairākiem gadiem. Lai izskatītos gan skaisti, gan moderni, labāka izvēle ir koši sarkanie, maigi rozā vai neitrālie toņi.

Vecmodīgs lūpu zīmulis. Jā, lūpu zīmulis var padarīt lūpas skaistas un izteiksmīgas. Taču tikai tad, ja to lieto pareizi! Daudzas sievietes grēko, izvēloties lūpu zīmuli, kas sakrīt ar lūpu krāsas toni. Patiesībā zīmulim jālīdzinās tavam dabīgajam tonim vai arī jābūt par to mazliet tumšākam. Lūpas ne tikai izskatīsies skaistāk, bet dabīgais tonis tās padarīs arī vizuāli biezākas!

Avots: Magazine.Foxnews.com. / Foto: All Over Press