Līva Jaunozola: "Ģērbšanās likumi nav rakstīti man". FOTO
Kleita ir afrikāņu tērps, pirkts no Elīzas Drāznieces vintage drēbju krājumiem. Aksesuāri ir Līvas pašas radīti.
2014. gada 16. aprīlis, 13:27

Līva Jaunozola: "Ģērbšanās likumi nav rakstīti man". FOTO

Jauns.lv

Drēbju tirdziņa Andele Mandele saimniece Līva Jaunozola ir tikpat krāšņa un drosmīga kā viņas izlolotais pasākums. Līva atšķiras ar savu individuālo stilu, meklējot smalko līniju starp nesavienojamām lietām.

„Man nepatīk, ja viss ir perfekti saskaņots. Vienmēr piemeklēju kaut ko nepareizu, kas nojauc vai rada jaunas emocijas. Pārsvarā valkāju kleitas, tās apaudzējot ar dažādiem elementiem,” savu stilu raksturo Līva. Andele Mandele tirdziņi sākumā bijusi iespēja ielūkoties draudzeņu drēbju skapjos. Tagad, kad pasākums krietni izaudzis, Līva to joprojām uzskata par skapju revidēšanu, nevis second hand pasākumu. Viņa parasti iepērkas pie pārdevējām, kuras ir iepazinusi, līdz ar to jau zina, ka pie viņām varēs atrast īstas pērles. Tā arī ir iespēja saglabāt izjūtu, ka rakājies draudzenes skapī. Izrādās, ka regulārām tirgotājām ir izveidojies savs klientu loks.

Apavus un somiņas Līva vienmēr pērk jaunus, bet andelēs iegādājas interesantas drēbes mirkļa  iespaidā. Ja sākotnējā sajūsma par tām noplok, tās vienmēr var pārdot nākamajā pasākumā. Interesanti, ka daudzas pērles viņa uzvelk tikai mājās, tīrot putekļus. „Jā, kopjot māju, vienmēr uzvelku augstpapēžu kurpes un sapošos – pavisam cits darba šarms!” smejas Līva. Jaunozolai ir vairāki sirdij tuvi un pārbaudīti zīmoli. Viņai ļoti patīk Marc Jacobs somiņas, kas plaši pārstāvētas modes dāmas kolekcijā. Savukārt no apavu zīmoliem viņa dod priekšroku itāļu firmai Sergio Rossi un spāņu Pedro Garcia. No pašmāju zīmoliem Līvai ļoti patīk Amoralle, kā radītie rīta svārki ir viņas īpašumā. „Man ir azarts atrast tiem pielietojumu arī ikdienā. Džinsu šortiņi, kediņas un Amoralle rīta svārki pāri – gatava svētdienas brančam!”

Līvas Jaunozolas stila evolūcija gadu gaitā

gallery icon
9

Kasjauns.lv/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva