Satikšanās pēc 20 gadiem. Operdziedātāja Bagele gaida bērniņu no jaunības dienu mīlestības
Intervijas
2014. gada 19. aprīlis, 20:16

Satikšanās pēc 20 gadiem. Operdziedātāja Bagele gaida bērniņu no jaunības dienu mīlestības

Jauns.lv

Operdziedātāja Ilona Bagele (40) pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma sastapusi savu jaunības dienu mīlestību un ir otra bērniņa gaidībās.

TV šova "Izklausies redzēts" žūrijas locekles, Koru karu Preiļu kora vadītājas, operdziedātājas, mūzikas pedagoģes un Daugavpils Universitātes profesores Ilonas Bageles dzīve ir krasi mainījusies. Aptuveni pusotru gadu pēc vīra Anatolija nāves dzīve Ilonu saveda kopā ar jaunības dienu mīlestību Valēriju. Nu pāris ir kopā jau vairāk nekā gadu un šovasar gaida nākam pasaulē abu kopīgo mazuli.

­

Gaida bērnu no jaunības dienu mīlestības

 „Valērijs bija mana pirmā, jaunības dienu mīlestība,” par savām jūtām pret tagadējo draugu stāsta operdziedātāja. Ilona pēc vairākiem gadiem bija izsāpējusi vīra zaudējumu un pieņēmusi dzīvi, kāda tā bija tobrīd. Viņa bija noskaņojusies turpmāko dzīvi aizvadīt viena, necerot uz jaunas ģimenes nodibināšanu. Un tad nāca liktenīgā atkalsatikšanās. „Bija ballīte, uz kuru atbrauca mana draudzene no Maskavas. Šī draudzene savulaik mācījās ar Valēriju vienā klasē. Kaut kādas apstākļu sakritības dēļ šajā ballītē bija arī Valērijs. Tajā pasākumā ar Valēriju atkal satikāmies un no jauna viens otrā ieskatījāmies,” smaidot stāsta Ilona. Līdz tam daudzus gadus abi bijuši tikai labi paziņas.

Tāpat kā Ilonai, arī Valērijam pirms tam bija ģimene. Taču jau kādu laiku pirms atkalredzēšanās ar Ilonu viņš bija kļuvis par brīvu vīrieti. „Tā sanāca, ka, pirms mēs satikāmies, viņa ģimenes dzīve bija beigusies... un arī manējā. Vienkārši tā sanāca, ka mēs atkal viens otrā ieskatījāmies. Pirms tam katram no mums bija pavadīts savs dzīves posms citās emocijās, citos darbos un citā mīlestībā. Dzīve mūs saveda kopā. Cerēsim, ka uz ilgu laiku,” stāsta dziedātāja.

  ­

Dziedās līdz bērna piedzimšanai

„Tā ir – mēs gaidām bērniņu. Vēl jau ilgs laiks priekšā, līdz satiksimies. Mazulis gaidāms šīs vasaras beigās – augusta vidū,” atklāj operdziedātāja. Viņa teic, ka pagaidām bērna gaidīšana karjeru nav ietekmējusi: „Viss rit, kā ierasts. Turpinu uzstāties un arī strādāt Daugavpils Universitātē. Kad gaidīju pirmo dēlu, dziedāju līdz grūtniecības septītajam mēnesim. Ilgāk gan ne, jo tas varētu kaitēt bērnam. Tāpat arī tagad – dziedāšu tik ilgi, cik man atļaus, kamēr varēšu to darīt pašsajūtas ziņā,” apņēmusies Ilona Bagele.

Operdziedātāja atklāj, ka šis pavasaris viņai ir īpaši rosīgs, jo jāgatavojas solokoncertam Latvijas Nacionālajā operā, kas notiks jau pavisam drīz – aprīlī. Neilgi pirms mazuļa nākšanas pasaulē Ilona kāps uz skatuves savā solokoncertā Dzintaru koncertzālē Jūrmalā.

Ilona bilst, ka vēl nezina gaidāmā mazuļa dzimumu, tāpēc par to, kādu vārdu dos bērnam, nav domājusi. Tas Bageli arī nesatrauc, jo pirmajam dēlam vārdu neesot varējusi izdomāt pat mēnesi pēc dzemdībām. Puisēnu par Māri ierosinājusi nosaukt dziedātājas mamma.

 „Kad piedzima dēls, viņš mēnesi man bija vienkārši puisītis, jo nevarējām izdomāt vārdu,” viņa mulsi pasmaida.

Nēsā abu liktenīgo vīriešu dāvātos gredzenus

Līdz šim Ilona bijusi divas reizes precējusies. Pirmā laulība ar vīru Aleksandru Bageli ilgusi tikai divus gadus, jo Aleksandrs nav spējis pieņemt Ilonas vēlmi attīstīt karjeru. Pēc tam viņa sastapa Anatoliju, ar kuru kopā nodzīvoti 15 gadi un attiecībās dzimis dēls Māris. Anatolijs mira pirms trim gadiem. Tieši dēls bija galvenais spēka avots laikā, kad nācās izsāpēt laulātā drauga pāragro aiziešanu aizsaulē. „Tagad viņš jau ir liels puika. Savos trīspadsmit gados augumā ir garāks par mani un viņam ir četrdesmit piektais kājas izmērs! Domāju, tas apliecina, ka Māris izaugs par lielu un spēcīgu vīrieti,” pārliecināta Bagele. Patlaban Māris mācās Daugavpils ģimnāzijas septītajā klasē, kā arī apmeklē mūzikas skolu, kur apgūst sitaminstrumentu spēli.

Ilonas pirkstā mirdz Valērija dāvātais gredzens. Operdziedātāja žurnālam Kas Jauns teic, ka ar savu tagadējo draugu un gaidāmā bērna tēti gan neesot saderinājusies un tik drīz nemaz negrasās precēties. „Šis gredzens ir mana drauga dāvana, bet pagaidām par saderināšanos nedomājam. Dzīve rādīs. Jūtu, ka pagaidām vēl negribas... Dzīve jau saliks visu pa plauktiņiem. Mēs varam domāt, runāt un daudz ko analizēt, taču ir lietas, kur dzīve pati ievieš savas korekcijas,” domīgi nosaka Ilona. Viņa aizvien uz kreisās rokas zeltneša nēsā sava nelaiķa vīra dāvāto zelta gredzenu ar mirdzošiem akmentiņiem. Anatolijs Ilonai to uzdāvināja desmitajā kāzu gadadienā. „Jā, tā ir mana vīra pēdējā dāvana... Šo gredzenu nekad neņemu nost no pirksta,” sirsnīgā balsī piebilst Ilona Bagele.

Marta Martinsone, žurnāls "Kas Jauns" / Foto: no Ilonas Bageles privātā arhīva, TV3 publicitātes foto