Vasarīga, viegla recepte - arbūza salāti ar fetas sieru
Arbūza dzimtene ir Āfrika. Uz Eiropu tos līdz ar citiem svešzemju brīnumiem atveda krustneši. Arbūzus ēd svaigus, sālītus, izmērcētus cukura sīrupā. Karsējot arbūzu sulu, iegūst arbūzu medu, bet mēs šodien pagatavosim gardus un vieglus salātus.
Sastāvdaļas
arbūzs
salātu lapas (vēlams dažādas šķirnes salāti)
Fetas siers
Balzamiko etiķis
sāls/pipari pēc garšas
olīveļļa
Pagatavošana
Arbūzs ir jāiztīra no kauliņiem un jāsagriež. Fetas sieru sagriež tāpat kā arbūzu. Salātlapas nomazgā un apžāvē.
Visu kārto uz šķīvja vai bļodiņā un pārlej pāri ar mērci, kas pagatavota no olīveļļas un Balzamiko etiķa. Pārkaisa ar sāli un pipariem un pārlej vēl ar arbūzu mērci. Arbūza šķēlītes priekš mērces sasmalcina putriņā blenderī.
Bonappetit.lv / Publicitātes foto