Vasarīga, viegla recepte - arbūza salāti ar fetas sieru

Vasarīga, viegla recepte - arbūza salāti ar fetas sieru

Jauns.lv

Arbūza dzimtene ir Āfrika. Uz Eiropu tos līdz ar citiem svešzemju brīnumiem atveda krustneši. Arbūzus ēd svaigus, sālītus, izmērcētus cukura sīrupā. Karsējot arbūzu sulu, iegūst arbūzu medu, bet mēs šodien pagatavosim gardus un vieglus salātus.

Vasarīga, viegla recepte - arbūza salāti ar fetas ...

Sastāvdaļas

arbūzs

salātu lapas (vēlams dažādas šķirnes salāti)

Fetas siers

Balzamiko etiķis

sāls/pipari pēc garšas

olīveļļa

Pagatavošana

Arbūzs ir jāiztīra no kauliņiem un jāsagriež. Fetas sieru sagriež tāpat kā arbūzu. Salātlapas nomazgā un apžāvē.

Visu kārto uz šķīvja vai bļodiņā un pārlej pāri ar mērci, kas pagatavota no olīveļļas un Balzamiko etiķa. Pārkaisa ar sāli un pipariem un pārlej vēl ar arbūzu mērci. Arbūza šķēlītes priekš mērces sasmalcina putriņā blenderī.

Bonappetit.lv / Publicitātes foto

Tēmas