Kad zupa gatava, to izrotā ar grauzdiņiem un svaigiem zaļumiem.
Rudenīga ķirbju zupa ar svaigo sieru un grauzdiņiem
Pasaules lielāko ogu – ķirbi – var pagatavot visdažādākajos veidos. Šis ēdiens ies pie sirds arī tiem, kas uz ķirbju ēdieniem parasti lūkojas ar aizdomām. Labu ēstgribu!
Pagatavošanas laiks:
apm. 45 min.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas:
4-6
Sastāvdaļas
700g ķirbis
1l dārzeņu buljons
1 burkāns
1 sīpols
2-3 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. vīna etiķis
20g sviests
200g siers "Philadelphia"
70g grauzdiņi
rozā pipari
sāls
Pagatavošana
Sīpolu, ķiplokus, burkānu un ķirbi notīrīt un sagriezt mazākos gabalos.
Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un apcept sīpolus un ķirbi. Pievienot burkānus un ķiplokus un cept vēl 5 min. Pievienot buljonu un vārīt līdz dārzeņi ir mīksti, apm. 20 min. Masu mazliet atdzesēt un sablendēt. Zupu vēlreiz uzkarsēt, pievienot etiķi, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Zupā iemaisīt arī sieru, kamēr tas pilnībā izkusis.
Zupu saliet porcijas šķīvjos un izdekorēt ar grauzdiņiem un zaļumiem.
BonAppetit.lv / Publicitātes foto