Kā mājās pagatavot belašu - recepte padomju nostalģijas cienītājiem
Lai uzkoda būtu mazāk trekna, gatavus belašus neaizmirsti uzlikt uz salvetes, lai notek liekie tauki.
2014. gada 21. oktobris, 14:15

Kā mājās pagatavot belašu - recepte padomju nostalģijas cienītājiem

Jauns.lv

Slavenais anekdošu varonis belašs, ko padomju laikā ieskrietuvēs varēja nopirkt par 22 kapeikām, patiesībā ir garda un sātīga uzkoda. Pamēģini to pagatavot mājās! Jo īpaši noderēs tematiskajās ballītēs – mēs garantējam, ka tavi viesi būs sajūsmā.

Pagatavošanas laiks: 1 stunda 30 minūtes

Sarežģītība: vienkārši

Porcijas:

12 lieli belaši

Sastāvdaļas

Rauga mīklai:

1 gl. piena

3 gl. miltu

6 ēd.k. olīveļļas

1 paciņa sausā rauga

2 tējk. cukura

Pildījumam:

300g cūkgaļas un liellopa gaļas

1 neliels sīpols

2 ķiploka daiviņas

sāls un svaigi malti pipari

Pagatavošana

Sauso raugu sajauc ar cukuru un pusglāzi silta piena un liek siltā vietā. Kad raugs ir uzrūdzis ( veidojās putu cepurīte), pielej pārējo pienu, olīveļļu un miltus.

Visu kārtīgi sajauc, apsedz ar tīru dvieli un liek siltā vietiņā uzrūgt.

Gaļu izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu kopā ar sīpoliem un ķiplokiem, pievieno sāli un svaigi maltus piparus un kārtīgi samaisa.

Uz mīklas plācenīšiem liek 2 tējk. gaļas pildījuma, mīklu savāc kā maisiņu uz augšu un pieplacina, ātri apgriežot uz otru pusi. Pannā uzkarsē eļļu un cep belašus līdz gatavībai, liekot uz pannas vispirms ar caurumu uz leju.

Gatavus belašus liek uz salvetes, lai notek liekie tauki.

BonAppetit.lv / Publicitātes foto