5 karstvīna receptes, pēc kurām nesāpēs galva

5 karstvīna receptes, pēc kurām nesāpēs galva

Jauns.lv

Kad termometra stabiņš tuvojas 0 grādiem, ir klāt karstvīna sezona. Karstvīnam piemītošā garša un Ziemassvētku sezonai raksturīgie aromāti rada siltuma, mājīguma un omulības atmosfēru. Bet, kā pagatavot tādu karstvīnu, kas būtu ne tikai garšīgs, bet arī kvalitatīvs, un kuru nepavadītu galvassāpes?

5 karstvīna receptes, pēc kurām nesāpēs galva...

Veikalos nopērkamie „gatavie“ karstvīni īsti nav vīni, bet gan vīnu saturoši dzērieni, kuriem jau ir pievienotas garšvielas un diezgan daudz cukura, kas tad arī ir atbildīgs par sliktām sajūtām nākamajā dienā, tāpēc būtu ieteicams gatavot šo sildošo dzērienu pašam, lai tas sniegtu patiesu garšas baudījumu, norāda veikala "Elkor FOOD&WINE" vadītāja.

Karstvīns ir ļoti demokrātisks dzēriens, tā gatavošanā var ļauties eksperimentiem un fantāzijai – tradicionāli karstvīna gatavošanā tiek izmantots pussalds sarkanvīns, bet ļoti labi garšo arī karsts baltvīns (īpaši labi noder Muscat vīnogu šķirnes baltvīns) un pat sidrs. 

Vienīgais noteikums, ko nevajadzētu pārkāpt – vīnu nedrīkst vārīt. Tas ir jāuzsilda 70-80 grādu silts, jeb līdz brīdim, kad sāk parādīties pirmie garaiņi.

5 karstas receptes iedvesmai

1. Klasiskais karstvīns

Pussaldais sarkanvīns    150 ml

Portvīns    100 ml

Upeņu sula    100 ml

Kanēļa standziņa   

Krustnagliņas   

Apelsīna daiviņa   

Tumšais rums    25 ml

Pussaldais sarkanvīns    150 ml

Citronu sula    25 ml

Kanēļa standziņa   

Muskatrieksti   

4. Karstais baltvīns

Riesling vīnogu šķirnes vīns/Pussaldais baltvīns    150 ml

balto vīnogu sula    50 ml

medus    15 ml

kanēļa standziņa   

krustnagliņas   

apelsīna daiviņa   

Naturālais ābolu pussaldais sidrs    150 ml

ābolu sula    50 ml

kanēļa standziņa   

ābola daiviņa   

Šīs receptes ir tikai ieteikumi un iedvesmas avots. Eksperimenti un radoša pieeja ir ceļš uz gardām receptēm.

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto

Tēmas