foto: Shutterstock
Līgava nāk klajā ar neparastu ideju, kā ietaupīt naudu. Niknie kāzu viesi šo atcerēsies ilgi
Cilvēki bija, maigi sakot, šokēti par līgavas fantāzijas lidojumu. Skaidrs, ka lieki tērēties nevajag, bet kāpēc radusies ideja, ka taupīt vajag tik dīvainā veidā?
Dzīvesstils
2023. gada 19. marts, 11:36

Līgava nāk klajā ar neparastu ideju, kā ietaupīt naudu. Niknie kāzu viesi šo atcerēsies ilgi

Jauns.lv

Kāda līgava nolēmusi samazināt kāzu izdevumus, konfeti vietā izvēloties sauso kartupeļu pulveri - to pašu, kuru parasti izmanto ātri pagatavojamai kartupeļu biezputrai.

Kāzu fotogrāfe atklāja, ka līgava pasūtījusi vairākas kārbiņas ar pulverveida kartupeļu biezputru kā lētāku alternatīvu konfeti, puķu ziedlapiņām vai rīsiem, kurus parasti kaisa uz jaunlaulāto galvām, ziņo dailymail.co.uk. Pēc fotogrāfes teiktā, sausais kartupeļu pulveris iekļuvis viesu matos un uz svinīgajiem kāzu apģērbiem, lētajiem "konfeti" sajaucoties ar sviedriem un dzērienu šļakatām.

Daudziem šī ideja šķiet šausmīga, bet citi vērš uzmanību - tā ir dabai draudzīgāk

Šīs dīvainās kāzas plaši tiek apspriestas internetā, un cilvēki tīmeklī šādu līgavas ideju ietaupīt naudu sauc par "pretīgu" un "šausmīgu". Tiesa, ir arī ļaudis, kuri apgalvo, ka šāda alternatīva ir ekoloģiskāka.

Kādā Facebook grupā, kas veltīta neveiksmīgu kāzu apspriešanai, fotogrāfe uzrakstīja ziņu: "Arī es zinu dīvainu stāstu: līgava nolēma ietaupīt un konfeti vietā pasūtīja ātri pagatavojamā kartupeļu biezeņa pulveri. Beigās visi viesi, līstot sviedriem un šļakstoties dzērieniem, bija pārklāti ar kartupeļu biezeni."

Kāzu fotogrāfe piebilda, ka kartupeļu biezputra atradusies ne tikai uz zemes, bet arī matos un uz viesu tērpiem, taču viņi svinību karstumā nav pievērsuši uzmanību un turpinājuši līksmot.

Ir muļķīgi mest jaunlaulātajiem sejā rīsu saujas

Interneta lietotāji bija šausmās un brīnījās, kāpēc līgava nolēma konfeti vietā izmantot pulverveida kartupeļu biezeni. "Kāzu viesi bieži pieļauj šo kļūdu – viņi met konfeti tieši virsū jaunlaulātajiem, nevis uz augšu. Uzmetiet, lai konfeti ilgāk turas gaisā, un tad arī fotogrāfijas būs skaistākas," ieteica fotogrāfe.

"Tāpat nav patīkami dabūt rīsu sauju sejā, papīra lidmašīnām ir smailas priekšpuses, konfeti ir bīstami mazuļiem (var aizrīties), un konfeti lielgabali ir patiešām bīstamas lietas, ja tās nonāk neprasmīga cilvēka rokās. Ļaujiet tos izmantot tiem, kuri zina, kā tas jādara."

Daudzi neslēpj, ka kārtīgi izsmējušies un - labprāt apmeklētu šādas kāzas

"Konfeti vietā izmantot pulverveida ātro kartupeļu biezeni. Man tas nav saprotams. Ko viņa vispār domāja?" sašutusi bija kāda komentētāja. "Tiešām, es jau biju aizmirsusi, ka sausais kartupeļu biezenis ir lētāks par konfeti," rakstīja kāda cita. "Pretīgi! Kāds vispār nav iedomājies, kas notiek ar dehidrētu pārtiku, kad tā sajaucas ar sviedriem, pat ja sviedru nav daudz," atzīmēja trešā.

"Kurš vispār ko šādu iedomājās? Varējāt taču vienkārši izpūst ziepju burbuļus vai mest gaisā kaltētus lavandas ziedus. Es neatceros, ko mēs izmantojām. Vai arī labāk neko nemest gaisā, bet noteikti ne kartupeļu biezeni,” ieteica ceturtā.

Tiesa, ne visiem šī ideja šķita dusmu un sašutuma vērta. Tieši otrādi. Dažiem komentētājiem stāsts šķita smieklīgs, un viņi pat rakstīja, ka labprāt apmeklētu šādas kāzas. "Neko jau. Vismaz te cilvēki ir radoši," pārsteigts bija kāds interneta lietotājs.

"Šausmīgs lēmums, bet es labi pasmējos, paldies," piebilda kāds cits. Bija arī ļaudis, kuri apšaubīja šī stāsta patiesumu, sak, nevar būt, ka kāds iedomājās darīt kaut ko tik stulbu, taču bija kāds cilvēks, kurš sniedza plašāku informāciju: "Jā, viesi tiešām kaisīja pulverveida kartupeļu biezeni. Šis nav pirmais šāds gadījums. Dehidrēti kartupeļi nav jāsavāc kā papīra atkritumi, tie nekaitē videi un dzīvniekiem. Šo kāzu gadījumā jaunlaulātie ar viesiem fotografējās svinīgās pieņemšanas laikā, nevis pēc kāzām, tāpēc arī visi nonāca kartupeļu biezenī."

Tēmas