foto: eunews.it
Eiropas Savienībā plāno liegt piekļuvi vairākām Kremļa mediju tīmekļa vietnēm
Kremļa medijs "Voice of Europe".
Pasaulē
2024. gada 15. maijs, 18:20

Eiropas Savienībā plāno liegt piekļuvi vairākām Kremļa mediju tīmekļa vietnēm

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Eiropas Savienības (ES) vēstnieki vienojušies bloka teritorijā liegt piekļuvi vairākiem Krievijas medijiem, kas apsūdzēti Kremļa propagandas izplatīšanā.

Vēstnieki vienojušies liegt piekļuvi Krievijas valsts informācijas aģentūrai "RIA Novosti", ar Maskavu saistītajam medijam "Voice of Europe", laikrakstiem "Rossiskaja gazeta" un "Izvestija". Aizliegums attieksies uz piekļuvi šo mediju tīmekļa vietnēm. Mediju žurnālisti varēs turpināt darbu ES teritorijā. Vadoties pēc šī paša principa ES kopš 2022.gada jau aizliegts propagandas telekanāls RT un aģentūra "Sputņik".

Čehija martā paziņoja, ka tās izlūkdienests sagrāvis Maskavas finansētu tīklu, kas izplatīja Krievijas propagandu un bia guvuši plašu popularitāti visā Eiropā, tai skaitā Eiropas Parlamentā (EP). Grupējums izmantoja Prāgā bāzēto ziņu vietni "Voice of Europe", lai izplatītu informāciju, kuras mērķis bija atturēt Eiropas Savienību no palīdzības sūtīšanas Ukrainai. Saistībā ar šo lietu Čehijas un Polijas izlūkdienesti pārtvēra kukuļus desmitiem tūkstošu eiro vērtībā.

14.sankciju paketē plānots iekļaut aizliegumu attiecībā uz Krievijas sašķidrinātās gāzes pārkraušanu trešajām valstīm, ierobežojumus transporta uzņēmumiem, kas pārvadā "būtiskus ienākumus" Krievijas budžetam nodrošinošu produkciju, kā arī ES uzņēmumu atbildību par sankciju pārkāpumiem, ko veic meitas uzņēmumi ārpus ES, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Turklāt ES plāno aizliegt politiskajām partijām, kustībām, mediju uzņēmumiem un ekspertu centriem saņemt naudu, ziedojumus vai citus ekonomiskos labumus no Krievijas. Aviopārvadātājiem var likt "dažos gadījumos" ziņot varasiestādēm datus par pasažieriem, ja lidojuma galamērķi noteikusi Krievijas juridiskā persona vai pilsonis.