Džo Baidena mazmeita Naomi mij gredzenus Baltā nama dienvidu zālājā

ASV prezidenta Džo Baidena, kuram 20. novembrī aprit 80 gadu, mazmeita apprecējusies Baltā nama dienvidu zālājā.

gallery icon
Attiecības
2022. gada 20. novembris, 18:55

FOTO: Baltajā namā apprecējusies Džo Baidena vecākā mazmeita

Jauns.lv

ASV prezidenta Džo Baidena, kuram 20. novembrī aprit 80 gadu, mazmeita apprecējusies Baltā nama dienvidu zālājā.

Balto namu par kāzu norises vietu izvēlējusies Baidena vecākā mazmeita Naomi ar savu mīļoto Pīteru Nīlu.

"Ir bijis prieks skatīties, kā Naomi pieaug, atklāj, kas viņa ir, un veido sev tik apburošu dzīvi," teikts Baidena un ASV pirmās lēdijas Džilas Baidenas paziņojumā. "Tagad mēs esam lepni redzēt, ka viņa par savu vīru izvēlējusies Pīteru, un mēs esam pagodināti sveikt viņu savā ģimenē. Novēlam viņiem smieklu pilnas dienas un mīlestību, kas ar katru gadu kļūst arvien dziļāka."

foto: Adam Schultz / White House via C/ Vida Press
ASV prezidents Džo Baidens ar jaunlaulātajiem un ASV pirmo lēdiju Džilu

Jaunais pāris bija tērpies modes dizainera Ralfa Lorēna darinātos tērpos. Līgavas ziloņkaula krāsas kāzu kleita rotāta mežģīnēm, savukārt līgavainis pieskaņojies ar jūras zilu uzvalku.

Tūlīt pēc ceremonijas pagalmā Baltajā namā sarīkota kāzu maltīte, kurai sekoja vakara neoficiālā daļa ar desertu un dejām.

No septiņiem Baidena mazbērniem 28 gadus vecā Naomi ASV prezidenta dzīvē nospēlējusi īpaši lielu lomu. Tieši viņa sasaukusi ģimenes sapulci, lai mudinātu savu vectēvu 2019. gadā kandidēt uz prezidenta amatu. Viņa tikšo iesaistīta ģimenes diskusijās arī tad, kad Baidens lems par kandidēšanu uz otro termiņu.

Savus zvērestus jaunlaulātie nolasījuši aptuveni 250 viesu priekšā, savukārt vēlāk notiekošo ballīti apmeklējuši jau ap 325 viesu.

Baidenu ģimene segusi visas ar pasākumu saistītās izmaksas.

foto: Sipa USA/ Vida Press
Džo Baidena mazmeitai Naomi ir īpaša loma vectēva dzīvē

Naomi ir Baidena dēla Hantera Baidena meita. Naomi nosaukta par godu Baidena pirmdzimtajai meitai, kura gāja bojā autoavārijā kopā ar Baidena pirmo sievu Neiliju 1972. gadā.

Baltajā namā līdz šim notikušas 18 kāzu ceremonijas. Šai namā 1886. gadā apprecējies arī kādreizējais ASV prezidents Grovers Klīvlends, kā arī eksprezidenta Baraka Obamas fotogrāfs Pīters Džozefs Souza. Naomi Baidena ir vienīgā prezidenta mazmeita, kas svinējusi kāzas Baltajā namā, savukārt pēdējā prezidenta meita, kas tur rīkojusi mīlestības svētkus, bija Džena Buša, Džordža Buša meita. 

Džo Baidens ar dēlu Hanteru un sievu Džilu

gallery icon

Jautri smaidi un stingri rokasspiedieni - Baidens tiekas ar Putinu

Šveices pilsētā Ženēvā trešdien pēc trīsarpus stundām noslēdzies ASV un Krievijas prezidentu Džo Baidena un Vladimira Putina pirmais samits, paziņojis ...

gallery icon

Džo Baidena un viņa tuvāko cilvēku prieks pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas

Demokrātu kandidāts uz ASV prezidenta amatu Džo Baidens pēc uzvaras vēlēšanās aicināja uz vienotību valstī un apsolīja jaunu dienu Amerikai.

gallery icon