Dzīvesstils
2022. gada 3. novembris, 06:51

"Gatavojāmies, ka būs grūti, bet bija vēl grūtāk," - TV dīva Ramona Salmiņa ar mīļoto kāpj kalnos Nepālā

Žurnāls "Kas Jauns"

TV laika ziņu moderatore Ramona Salmiņa žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi par savu garāko ceļojumu, kurā gan izbaudīja Bali šarmu, gan sevi pārbaudīja, kāpjot Nepālas kalnu virsotnē.

Ramona stāsta, ka ceļojuma iniciatore un plānotāja bijusi viņas dzīvesbiedra māsa, kura šāda veida piedzīvojumā vēlējusies atzīmēt savu apaļo jubileju. “Sākumā aizlidojām uz Bali. Tur pavadījām daļu ceļojuma laika, tad devāmies uz Nepālu. Jāteic, ka Bali bija lielāka atpūta un mierīgāks baudījums. Bali man vienmēr asociēsies ar zemi, kur ir ļoti laipni, patīkami, komunikabli cilvēki,” siltajās atmiņās dalās Ramona.

Lielāks izaicinājums bijis kāpšana Nepālas kalnu virsotnē – 4200 metru augstumā. “Lai arī šķita, esmu sportiski sagatavota un gana izturīga fiziskai slodzei, šis izaicinājums bija ļoti liels pārbaudījums, jo līdz šim nebiju kāpusi kalnos. Gatavojāmies, ka būs grūti, bet, patiesību sakot, bija vēl grūtāk,” atzīst viņa.

“Man izaicinājums bija ne tikai kalnos kāpšana ar paaugstinātu slodzi, bet arī tie apstākļi, kādos bija jādzīvo kalnu ciematiņos. Ja kalnu pakājē vēl mums katram bija sava istabiņa, tad, augstāk kāpjot, jau bija tikai viena duša uz vienu namiņu. Tāpat kalnu namiņos nebija apkures – jo augstāk kāpām, jo zemāka gaisa temperatūra. Pat apģērbs bija nedaudz mitrs, gulta mitra. Beigās es gulēju dūnu jakā un cepurē. Man bija ļoti auksti, jo vispār esmu ļoti salīgs cilvēks. Vakaros un naktīs bija ļoti pavēss, un tas kopumā radīja diskomfortu,” par neērtībām stāsta Ramona. “Nepālā man bija lielākais kultūršoks no visas kompānijas, es gandrīz sāku raudāt. Jutos ļoti neomulīgi, redzot, kā ļaudis dzīvo Nepālā un kāda tā ir. Tā ir milzīga nabadzība, tie ir antisanitāri apstākļi. Man bija milzīgs kultūršoks,” pauž Ramona.

Taču kalnu varenība kompensēja visas neērtības. “Kalnos nebija neviena vienāda skata. Katra diena bija īpaša un emocijām piepildīta. Un to skaistumu nevar ne izstāstīt, ne bildēs parādīt,” gandarīta par savu šā gada atvaļinājumu Salmiņa.

Ceļojumā pārbauda arī attiecību kvalitāti

Ramona Salmiņa attiecībās ar uzņēmēju Artūru Plūmi ir vairākus gadus, un šis pārim bija līdz šim garākais un izaicinošākais ceļojums kopā.

“Šis laiks man ar mīļoto bija ļoti vērtīgs. Nenoliegšu, man un dzīvesbiedram bija mazliet bažas, kā nu mums būs kopā šajā ceļojumā. Biju dzirdējusi dažādus stāstus, kā šāda tipa ceļojumi var radīt jaunus atklājumus par otru cilvēku. Mēs pēc ceļojuma vēl pārrunājām, cik tomēr labi mums viss izdevās! Jo īpaši kalnos bija ļoti grūti, bija milzu nogurums. Tādos brīžos var ļoti viegli sastrīdēties. Taču mums šādu gadījumu nebija. Bijām klātesoši viens otram – atbalstot, motivējot. Redzēju, ka katrs atsevišķi un abi kopā varam ļoti, ļoti daudz. Sapratu, ka līdzšinējā attiecību laikā esam jau tā pieslīpējušies viens otra, ka šis ceļojums mums neradīja jaunus izaicinājumus. Sapratu – to, ko mēs gribam, to sasniedzam ar mūsu mērķtiecību, neatlaidību un izturību. Mūsu gadījumā šis kāpiens nāca tikai par labu gan katram atsevišķi, gan abiem kopā,” atziņās dalās Ramona.