foto: Rojs Maizītis
TV raidījumu vadītāja Liene Stepena: "Var palīdzēt tikai tiem cilvēkiem, kuri grib, lai viņiem palīdz"
Liene Stepena atzīst: viņa katru dienu ir pateicīga par to, kas viņai dots un ko ir piedzīvojusi.
Intervijas
2022. gada 20. oktobris, 07:01

TV raidījumu vadītāja Liene Stepena: "Var palīdzēt tikai tiem cilvēkiem, kuri grib, lai viņiem palīdz"

Laila Pastare

Žurnāls "OK!"

Līdz ar rudens iestāšanos TV ekrānos atgriežas skatītāju iecienītie raidījumi. Divus no tiem - Caur ērkšķiem uz... un Kad viņas satiekas - vada Liene Stepena. Lūk, žurnāla "OK!" 15 jautājumi Lienei - un viņas atbildes.

1. Ar kādām domām un sajūtām sagaidi šo rudeni?

Šī bija pavisam citāda vasara. Tāds kā pārejas posms. Ir atvieglojuma sajūta, jo laika nogrieznis, kad 1. septembris man bija jauna mācību gada sākums un biju studente, nu ir noslēdzies. Esmu absolvējusi RSU, un fizioterapeita diploms ir kabatā. Jauna virsotne ir sasniegta!

2. Kādas atziņas esi guvusi, vadot raidījumu Caur ērkšķiem uz... ?

Var palīdzēt tikai tiem cilvēkiem, kuri grib, lai viņiem palīdz. Un nevar uz visu skatīties tikai caur savu dzīves pieredzes prizmu. Katram cilvēkam ir sava pieredze, filozofija un dzīves uztvere – katrs esam gluži kā no citas planētas! Tādēļ nedrīkst nedz nosodīt, nedz pārmācīt, jo tā ir viņu dzīve un nereti arī izvēle.

Pirmajās projekta sezonās likās, ka manai misijai palīdzēt meitenēm sākt jaunu un labāku dzīvi aktīvi jāturpinās arī ārpus filmēšanas, bet tad, izdzīvojot dažādas situācijas, kļuva skaidrs, ka es vēlos neiespējamo. Jo vispirms jau vēlmei kaut ko mainīt jābūt nevis tam, kurš palīdz, bet tam, kuram vajadzīga palīdzība.

foto: Publicitātes foto
TV raidījums "Kad viņas satiekas..."

3. Vai tev ir savs draudzeņu pulciņš – meitenes, ar kurām, gluži kā sarunu šovā Kad viņas satiekas, pārspriest to, kas uz sirds?

Nē, man nav sava draudzeņu pulciņa – esmu vienpate, un tā ir bijis kopš bērnības. Man ir divas sirdsdraudzenes, ar kurām netiekamies bieži, bet zinu, ka esam tuvas un tas tā vienmēr būs neatkarīgi no tā, cik bieži esam fiziski kopā. Man apkārt ir daudz ļoti labu un sirsnīgu cilvēku, ar kuriem daloties un kuros klausoties daudz ko varu saprast arī pati par sevi.

4. Kāda ir Liene Stepena ārpus TV ekrāniem, kur raidījumu vadītājas darba pienākumi uzliek savu rāmi – vienmēr smaidoša, sapucēta...?

Veicot darba pienākumus televīzijā, man ir jābūt atklātai un tādai, kāda esmu. Pretējā gadījumā tā būtu teātra izrāde, kurā spēlēju kādu lomu, un ilgi es to nespētu. Esmu dažāda – klusa, jautra, nopietna... bet smaidu es bieži, jā! Smaidu arī tad, kad tiek izslēgtas kameras, bet tas visdrīzāk ir tā iekšēji. Pārsvarā saskatu labo, skaisto un bieži par daudz ko brīnos. Mani ir viegli pārsteigt, man patīk saņemt dāvanas, un mani nemulsina komplimenti, mani daudz kas interesē, un es katru dienu pasakos par to, kas man dots un ko esmu piedzīvojusi. Bet būt vienatnē arī man ir svarīgi, ko ik pa laikam izbaudu.

foto: Publicitātes foto

5. Trīs vārdi, kas tevi raksturo visprecīzāk?

 Laba. Daba. Miers.

6. Kam ikdienā gribētos veltīt vairāk laika?

Grāmatu lasīšanai. Es bieži lasu vairākas grāmatas vienlaicīgi, bieži neesmu līdz galam kādu izlasījusi, jo nesanāk atvēlēt tam pietiekami daudz laika. Tad pa starpai atrodu atkal ko interesantu un sāku lasīt jaunu grāmatu.

7. Notikums, kas pēdējā laikā tevi patiesi saviļņojis?

Vasaras retrīts/plūsmas prakse sievietēm Es dejas un emociju plūsmā, kuru esam radījušas kopā ar psiholoģi Evitu Štālu. Šī mūsu projektam bija otrā vasara, un droši varu teikt, ka to turpināsim attīstīt, jo tam ir milzīga pievienotā vērtība. Katru reizi no sirds esmu aizkustināta par sievietes bagāto iekšējo pasauli un neizsmeļamo potenciālu, ko mēs katra varam atklāt, ja vien ļaujamies.

8. Kas tev vienmēr palīdz atgūt līdzsvaru un uzlabo garastāvokli?

Agras rīta peldes Ventā. Vienmēr ir nedaudz jāsaņemas, lai ienirtu dzestrajā ūdenī, bet tad, kad pierodu, seko viena vienīga laimes sajūta.

9. Kas katrai sievietei būtu jāpamēģina vismaz reizi dzīvē?

No sirds dejot vienatnē un peldēties kailai.

10. Labākais un sliktākais padoms, ko esi saņēmusi?

Labākais padoms: “ Es tev ticu. Ja tu to vēlies, tad tas tev ir vajadzīgs – ej un dari!” Sliktākais – “Padomā, ko citi teiks...”

11. Filozofija, kas ir tavas dzīves pamatā?

Es ticu, ka nekas nenotiek tāpat vien.

foto: Publicitātes foto

12. Cilvēks, kas tevi visvairāk ietekmējis un veidojis?

Tie ir visi cilvēki, kuri ir manā dzīvē. Visi! Gan tie, kuri joprojām ir ar mani, gan tie, ar kuriem ceļi šķīrušies. Katrs cilvēks manī atstājis kādu nospiedumu. Un katrs laimes mirklis, izgāšanās un traģēdija ir mani veidojusi.

13. Nepiepildītas ambīcijas, ko gribētos īstenot?

Gribu iemācīties skaisti un skanīgi dziedāt.

14. Kas tevi joprojām spēj pārsteigt, un kas – sadusmot?

Pārsteidz un aizkustina cilvēku labestība un līdzjūtība, bet līdz sirds dziļumiem sadusmo tie, kuri dara pāri bērniem un dzīvniekiem.

15. Ko paveiktu vispirms, ja uz dienu kļūtu neredzama?

Pabūtu uz pasaules mēroga skatuves kopā ar grandiem – dziedātu kopā ar Coldplay vai dejotu blakus Beyonce.

Sociālā projekta Caur ērkšķiem uz... piektā – jubilejas sezona – jau no 8. septembra izklaides platformā Tet TV+, bet no 15. septembra ceturtdienās plkst. 21.00, televīzijā sievietēm STV Pirmā!

Sarunu šovs Kad viņas satiekas STV Pirmā! skatāms otrdienu vakaros plkst. 21.00.